2 skönhetsingrepp som verkligen hjälpt mig!

Jag vet att det är lite tabu här i Sverige att skriva om skönhetsingrepp. Kanske för att de har med yta att göra och man inte vill uppfattas som ytlig eller fåfäng.. ? Eller? Men jag skulle vilja att vi lyfter lite på locket och slutar vara så hårda och dömande mot oss själva och varandra.
Ibland kan man behöva lite hjälp på traven och det är okej. Har fått frågan mejlad till mig av er och jag tänkte dela med mig med er av två skönhetsingrepp som verkligen hjälpt mig.

Det finns stunder i livet när allt rusar i 190 och man känner att man bara springer överallt för att hinna med. För mig var det när jag blev mamma och hade ett nystartat företag som växte mycket snabbare än vad jag hade förväntat mig..

Att lägga tid på mig själv var i princip uteslutet men kanske egentligen det jag behövde mest.?
Hade ingen tid att stanna upp.. reflektera, pyssla om mig själv. Tiden mellan expansion och bajsblöjor var knapp och den lilla tiden ville jag spendera ”rätt”..

Jag hade en önskan om att kunna vara mer flexibel och spontan.. inte låta små irriterande och tidskrävande moment stjäla min tid..
Det första ingreppet jag gjorde var att operera mina ögon med lasik metoden. Jag hade haft glasögon och linser sedan jag var 11 år. På stranden var jag tvungen att välja mellan att kunna se var min dotter lekte eller ha på mig de snygga solglasögonen.. ganska uppenbart vad valet var..
Så trött på glasögon som immade igen och linser som man glömde plocka ut för man somnade vid nattning av barnen. Aldrig kunna vara riktigt spontan, sova över vid sena middagar eller stanna kvar för jag hade inte med mig linsdosan.
Ögonoperationen tog 15 min och ingen sjukskrivning nödvändig. Så himla skönt att kunna se ordentligt utan att behöva tänka på varken linser eller glasögon! Köra på natten och i mörker blev också lättare.

Som en helt ny värld av spontanitet som öppnade sig..
Och nr 2? Skönhetsingrepp numero dos som verkligen hjälpt mig..?

Underbara, fantastiska hårborttagning med laser.. halleluja I love you!!
Om man har små blonda fjun så kanske det är svårt att förstå men är man vallonättling på mammas sida (mörkhåriga) och syditaliensk på pappas sida så har man lite andra gener.. håriga jäkla gener. Finns det något jobbigare än att behöva raka ben, armhåla och bikinilinje varje dag! Alltså varje dag.. fy! Vaxa gick inte för det började bara växa inåt. Usch. Att ta bort håret med laser har besparat mig så mycket tid. Jag tog bort det på hela ben, under armarna och bikinilinje och jag älskar det.
Jag kan även vara mer spontan. Åka och bada om barnen vill, ha kjol utan att behöva tänka eller planera..
det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare.
Inga mer stubbiga ben haha bara len.

Har du några ingrepp som du gjort som underlättar din vardag eller som bara helt enkelt får dig att känna dig mycket bekvämare med dig själv? Kan vi sudda bort tabun kring ämnet? Pretty please? För mig är det mycket lättare att prata om ämnet efter att jag bott i Venezuela. De har en helt annan syn på ämnet, ( på gott och på ont) Det är verkligen skillnad i olika länder och kulturer hur man ser på ämnet.

4 thoughts on “2 skönhetsingrepp som verkligen hjälpt mig!

  1. tandlakarvillan says:

    Åh jag vill så gärna lasra bort hår jag med, rakar mig jämnt även om jag har ljusa hår. Hade gärna tagit Bort allt hår i ansiktet och mustaschen 😅 och jag skulle vilja testa botox, jag har mycket spänningshuvudvärk skulle vilja se om det funkar! (Ramaskri… Hehehe)

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.