SÅ ENKELT GÖR DU EN MATCHALATTE HEMMA

Jag har tagit tillbaka en gammal vana igen, att göra matchalatte hemma. Det är både enkelt, gott och himla nyttigt. Så här gör jag.

Matcha var väldigt populärt för några år sedan och det fanns matcharecept i princip överallt. Sedan glömde jag nog bort det ett tag. Jag har druckit mycket kaffe. Nu när jag försöker trappa ner lite på kaffet så kom matcha tillbaka in i bilden igen. Det innehåller energigivande ämnen men ger en längre och stadigare nivå av energi och man slipper den där dippen som man får av koffeinet i kaffe.

Jag gör min matchalatte så enkelt det bara går. Möjligen att jag gör fel och jag använder inte söta små vispar eller speciella tillbehör. De är väldigt fina på bild och så.. men jag vet att hos mig skulle de bara hamna i en kökslåda. Jag är väldigt praktisk av mig i köket och jag avskyr onödiga pryttlar. Så här gör iallafall jag;

  • Häller ca 1/3 dl varmt vatten i en kopp
  • Häller i 1 slät tsk matcha och blandar med en sked. Trycker ev små klumpar mot sidorna.
  • Värmer och skummar havremjölk. Min favorit är Oatly i kaffe. Den värmer och skummar jag i kaffemaskinen.
  • Klart att dricka!

Matcha är bra på så många olika vis och förutom att ge dig energi så

ökar det ämnesomsättningen vilket kan vara bra speciellt när man blir äldre och ämnesomsättningen saktar ner ganska mycket.

Det har extremt hög antioxidantnivå så det är ett måste för huden.

Du får även mycket bättre imunförsvar och bättre humör.. ja det finns flera fördelar med matcha.. Googla och läs mer.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.