SPACE, EN LUGN HARMONISK TON TILL SOVRUMMET.

Sovrummet har fått en ny färg, Space från Jotun Lady.

I samarbete med Happyhomes

Tänk att en nyanskillnad kan göra så stor skillnad för ett rum. Vårt sovrum ligger i norrläge och den nyans vi hade, som egentligen ska vara helt neutral (S1000-N) blev ljust ljust babyblå istället med det kalla nordiska ljuset. Så när vi skulle välja ny färg till sovrummet hade jag denna erfarenhet med mig. Vi ville behålla en ganska ljus ton i sovrummet men som inte var kall eller helt vit. Valet föll på färgen Space från Jotun Lady.

Jag tror det är väldigt vanligt att man missar att tänka på vilket läge rummet har när man väljer färg.

Jag valde även att inte måla in allt i samma ton det det känns lite som en trend just nu och något jag kommer att tröttna på om ett år. Jag vill inte att inredningen ska kännas daterad till ett visst år utan snarare mer tidlöst. Jag vet numera hur jag fungerar och det är skönt att inte hoppa på trender även om man givetvis inspireras av det man ser dagligen. Balans.

Jag har även tänkt på att snickerier, så som karmar och lister inte ska se gula ut i jämförelse med den nya färgen. Jag har inte målat om listerna men de ser ändå inte gula ut. Tack vare att färgerna harmoniserar. På Jotuns färgkarta är den vanliga “standardvita” färgen bomull. Ett tips är att se vilka färger som harmoniserr med färgen Bomull om ni inte vill måla in snickerier och ni har dem vitmålade.

Jag gillar känslan av lugn som kom över rummet. Ska vila från tavlor ett tag. Jag fortsätter skala av här hemma och nyligen sålde jag byrån vi hade här hinne. Blev så luftigt. Så lätt att man övermöblerar men om jag får välja vad jag tycker är mest estetiskt tilltalande så är det lite luftigt inredda hem. Inte nödvändigtsvis minimalistiskt. Vill gärna att det ska vara mysigt samtidigt- Men övermöblerade hem med tusen olika inredningsstilar i samma rum kan jag känna att jag blir lite trött av. Så mycket som händer liksom.

Detaljerna till färgen jag valt hos Happyhomes har ni här; Jotun Lady Pure Color

10678 Space
NCS 1704-Y19R
#d6cfbf
Före / Efter

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.