En valvformad spegel, ett riktigt fynd

En valvformad spegel har flyttat in hos oss. Det känns som valv har fått en revansch i år och då menar jag inte bara när det gäller speglar utan rent generellt som form. Både i valv och som i detta fall i en spegel. Denna tunna spegel ger en fin kontrast mot den rustika träskivan. Förut hade jag en kraftigare spegel med gedigen träram här men jag tyckte det blev lite för repetetivt och lite för “tungt”. Den fick andra spegeln fick flytta in på gäst toaletten så länge så jag kunde ge plats åt denna valvformade, nästan lite sakrala spegel istället. Denna spegel är även längre och fångar upp ljuset bättre så den gör även vår annars lite hall lite ljusare.

Jag gillar att den har en minimalistik känlsa men ändå lite sakral, hemmet är ju heligt så det kanske passar extra bra då. Det blir en lugn känsla så fort man kommer hem och innaför dörren och det är välbehövligt ibland. Den valvformade spegel är dessutom ett riktigt budgetfynd och du hittar den här

Jag känner mig väldigt mycket för en slags rustik minimalism just nu, eller har känt så kanska länge egentligen. En trädgårdsurna har fått flytta inomhus under vintern och i den har jag lite torkade blommor, väldigt enkelt men också väldigt symboliskt för den känslan jag försöker eftersträva här hemma. Den som ger mig lugn just nu när det är hektiskt rent arbetsmässigt. Roligt men mycket. Då behövs extra mycket lugn här hemma. Kliché men sant.

1 thoughts on “En valvformad spegel, ett riktigt fynd

  1. Pingback: EN VALVFORMAD SPEGEN, ETT RIKTIGT FYND - Blogghubb

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.