Le Bistro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sharing is caring som de säger, därför vill jag dela med mig av en liten hemlis.. Bakom dessa vackra dörrar, utan varken skylt eller information ligger Stockholms bästa bistro. På en avig bakgata på söder, Krukmakargatan 22, i den gamla brandstationen ligger bar och restaurang á la parisienne. Barhänget är top, musiken likaså, maten och servicen är utsökt.

Bistro delikatessen Stockholm

Jag gillar den diskreta fasaden, du måste liksom veta vad som finns där annars går man bara förbi..

Baren delikatessen bistro

En vodka martini i baren före maten,

Le bistro delikatessen

Baren inne i bistrodelen är också mysig men mindre och lugnare. Här inne sitter man länge och jag personligen glömmer bort att det är i Stockholm jag är, speciellt som mina bordsgrannar är italienare med välansat skägg och himla snygga skor, känner mig helt enkelt som hemma.. det är opretentiöst men ändå helt perfekt, kanske just därför.. vi drack en otroligt god Sancerre till maten som passade perfekt, aromatisk och fin.

Le bistro bäst i stockholm

Högt i tak som inte syns här på bild, men som verkligen bidrar till den mysiga känslan. Först var det polisstation här, sedan brandstation till garage och nu sedan några år Bistro som tur är. Du hittar deras hemsida här ifall du önskar boka bord. Bistrobar

Le bistro delikatessen

 

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.