Mongstad

Skjutdörr mongstad Ikea

När vi köpte vårt gamla hus från 1910 så hade det bott en familj med 4 söner så det som idag är vårt sovrum var delat på två och “master bedroom” var det som är Almas sovrum med dörren mittemot vår. Hallen utanför vårt rum där bokhyllan står fortsatte hela vägen ner. Vi satte upp en vägg bakom bokhyllan för vi behövde verkligen inte en sån lång hall och så öppnade vi upp på insidan av vårt sovrum istället och skapade på så vis en liten wic till min man eftersom han inte får dela med mig 🙂 som dörr satte vi upp en Mongstad spegel från IKEA .

Diy skjutdörr av spegel

Vi har snedtak i sovrummet så vi fick kapa ett hörn för att få den att gå hela vägen. Passade på att fota nu när man ser skenan, innan vi sätter upp täckbrädan.

Min superhändige man satte upp en bredare bräda och fäste skutdörrsskenan i den och den andra delen på baksidan av spegeln.

Skjutdörr wic

Vi la in en liten bit heltäckningmatta, en byrå och satte upp en stång samt lite krokar och hyllor, i princip det mesta hade i redan hemma, inklusive spegeln som vi inte riktigt visste vad vi skulle göra med de, den kom med från vår förra lägenhet vid flytten och hade inte riktigt hittat sin plats i huset tills vi gjorde så här.

 

En garderobsspegel har vi ställt där inne med som blivit över, för övrigt är det en bra idé tycker jag, dessa spegeldörrar från garderober är perfekta att ställa mot väggen, min dotter har den andra i sitt rum.

Har funderat några gånger på att sätta dit en ram på ramen så att säga så att det blir mer struktur, alltså såga till lämplig list och sätta dit på yttersta delen, har även funderat på att måla om den, men sen så tycker jag att den är ganska snygg som den är.

Så bra att vi kan ha våra egna utrymmen och inte trängas med varandra som vi gjorde förr i gamla lägenheten då vi delade på 2 garderober.

Så ville väl mest bara dela med mig om hur vi löst förvaringsfrågan och skapat något nytt av saker som vi hade liggandes förutom skenorna.

Vad tycker ni?

Kram Lina

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.