Amalfi

Tror det finns 10 vägar som anses vara de vackraste i världen.. La costiera Amalfitana är en av dem.. imorse lämnade vi vårt lilla hotell på den napoletanska landsbygden och körde mot Amalfi. Där det är andlöst vackert.. man måste åka med vinden i håret och hylla livet. Så vackert att tiden stannar och det har den ju faktiskt gjort här..

Stränderna är små men såå chica❤️👌🏻

Vi stannade för lunch i Amalfi med havet som bakgrund..

Sen strosade vi runt lite grann på bakgatorna och gränderna..

Även om Amalfi är är otroligt vackert så är det även fyllt av turister vilket jag kan tycka är lite jobbigt, inte att det är turister i sig men vi försöker undvika folksamlingar och trivs bäst där det är lite mer folktomt.. så vi drog vidare till Cala Furore för ett uppfriskande dopp..

Här har det spelats in många filmer och det är en liten pärla mellan Amalfi och Positano

Finns även en söt liten bar här och strandraggarna försöker bräcka varandra med vem som vågar hoppa från högsta punkten..

Efter en ljuvlig tur åkte vi tillbaka till vårt mysiga Hotel uppe i bergen, inklämt mellan Amalfi, Positano och Sorrento. Gör ett till inlägg om detta hotell som är otroligt charmigt på ett helt annat sött än det andra men som funnits i samma familj över 50 år.. vi åt middag med denna utsikt över vinrankor och kullar i solnedgången.. pappa pratade om gamla spelningar och vi skrattade åt alla meloner vi pallade när jag var liten medan Angelo fick tomatsås i halva ansiktet och njöt av den bästa pastan al pomodoro. Ett tips om ni reser med barn.. i princip alla restauranger gör en pasta med tomatsås till barnen även om det inte står på menyn❤️

2 thoughts on “Amalfi

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.