Hårmask & fuktbomb

Efter semestern så kommer risigt hår och torr hud som ett brev på posten.. fast personligen så är det snarare just det här med att komma tillbaka till Sverige och det extremt torra klimatet som ställer till det. Kände i bilen på väg upp från Spanien hur det började strama i huden och klia i hårbotten så fort vi kommit i höjd med Paris..
Den höga luftfuktigheten i Spanien, närheten till havet gjorde att man knappt behövde smörja in sig.
Så nu väl åter hemma sitter jag här med en hemmagjord hårmask som är rena rama näringsbomben och fuktar huden inifrån med massa rumsvarmt vatten och sprayar på rosenvatten var 5:e minut. Älskar rosenvatten för sin naturliga 100% fukt.
När jag jobbade som flygvärdinna i den extrema torra miljön så var det min räddare i nöden. Den hjälper även att återställa eventuell obalans i huden. Jag använder mitt egna rosenvatten från Gröna Gredelina som dessutom är 100% ekologiska pressade rosenblad, helt utan tillsatser..

Sedan fuktbombar jag med ett tjockt lager ekologisk aloevera gel som får sitta i lika länge som hårinpackningen. Ansikte, dekolletage, armar och händer får ett ordentligt lager. Otroligt vad huden suger i sig i ett nafs.
Hårinpackning brukar jag göra själv, färsk på råvaror. Grejer på burk brukar inte göra så mycket för mitt hår. Och sedan jag startade egen produktion så har jag verkligen fått upp ögonen för innehållsförteckningar. Älskar begreppet skinfood och att ge hår och hud riktig näring inte syntetiska kompositioner, resultatet blir ju därefter..
Istället gjorde jag så här;
1 mtsk honung
1 mtsk kokosolja
3 mtsk olivolja
Gärna ekologiska ingredienser för maxad näring🍃

Blandar detta i en liten skål och värmer 1 min i micron. Sedan masserar jag in det och täcker över med en plastpåse, jättevackert🙄.. blöter även handduk och värmer även den och virar in hela paketet.
Värme är nyckelordet.
Jag låter det sitta minst en timme. Är håret i riktig kris så lägger jag en handduk över kudden och låter det sitta i hela natten.
Har inte hittat någon kur som funkar bättre än denna. Räddar mig varje gång❤️

Kan inte nog säga hur viktigt det är med så naturlig och ekologisk hur och hårvård, inte bara för vår egen skull men på så många plan rent miljömässigt och ur hållbarhetssynpunkt. Att inte tänka "eco" känns väldigt passé håller ni inte med?
Love
Lina❤️🍃

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.