Kemisk peeling hemma

Kan man göra det? Alltså kemisk peeling hemma.. jo jag tycker det.. Generellt så är jag en person som gör det mesta själv.. jag menar manikyr, ansiktsbehandlingar osv.. visst är det skönt att få det gjort på salong men det är tidskrävande och kan även vara dyrt. On jag gör det hemma så kan jag bada barn, köra peeling och kanske prata med mannen samtidigt. Mycket mer tidseffektivt än att springa på salong.. anyway jag har sedan sista graviditeten kämpat med pigmentfläckar på panna, överläpp och kinder.. och har under de senaste 8 åren testat det mesta könns det som.. lpg, laser, olika crémer som säger att de ljusar upp bla bla bla.. Det enda som hjälpte lite var mig LPG.
Saken är den att man kan ha ytligt eller djupt sittande melasma och är den djup som min är/var är det ett gissel och alla salvor är bortkastade pengar (förutom hydroquinon som ändå är förbjudet i Sverige) det funkar, men på egen risk eftersom det sägs inte vara så bra på sikt. Finns på apotek i Spanien tex 4%.
Men nu har jag under 2-3 veckor provat en kemisk peeling hemma som sagt.. och jag är så nöjd! Över förväntan, helt klart.

Har provat både mjölksyra och salicylsyra tidigare men provade denna mandelsyra 20% som skulle vara bättre för just fläckar.
Vilket den verkligen var. Har använt på ansikte, dekolletage och ner lite på magen när jag ändå höll på. Blir lite röd och det bränner till lite men inte så farligt.. ( på mig iallafall) vi är ju alla olika.. efter 1-2 dagar börjar jag fjälls lite och jag hjälper till med att skrubba lite lätt. Har blivit av med mindre rynkor, stora porer, fläckar och orenheter i allmänhet.
Om du ska göra det själv, testa först på litet område och låt det sitta kortare tid i början tills du vänjer dig. Finns bla här

2 thoughts on “Kemisk peeling hemma

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.