Fashion stylist Ninni & jag pratar manchester och mycket mer..

70-talstrenden med manchester har jag pratat om tidigare här på bloggen. Jag har gått ihop med talangfulla, varma och kloka Ninni från abouthatlook.com för att visa lite närmare hur du kan styla manchesterlooken.
Jag gillar den lite grövre manchesterstilen och du kan hitta plagg som dessa både nya eller secondhand. Men vi har även diskuterat mycket kring hållbarhet, kreativitet, sociala medier och hur man kan använda det till något positivt och försöka få personer att må bra snarare än att visa upp en perfekt tillvaro som är svår att leva upp till. Vi är båda överens om att vi inte vill eller behöver passa in i något fack och vi hoppar gärna ur den där ökända boxen så fort vi får tillfälle.

Så vem är Ninni bakom Aboutthatlook ? Låt mig presentera denna donna lite närmare, Ninni är fashionstylisten med hjärta och hjärna som även är beteendevetare med många intressanta idéer och tankar kring mode, stil, sociala medier och kvinnligt empowerment. Vi delar så många intressen bland annat att blanda in mycket vintageplagg i våra outfits som ni vet att jag förespråkar.. Jag har ställt några frågor till Ninni för att ta pulsen på henne och för att ni ska lära känna henne bättre., Läs hela intervjun längre ner.

Jag har valt ett par vita manchesterbyxor som är vintage och jag har stylat dem med en enkel tröja i cashmere från HM , en vintage Shepherdkappa och en Birkin basket.

Kavaj i manchester. Kjol & skor vintage.

Läs intervjun och lär känna Ninni bakom Aboutthatlook 🖤

Vad är din största drivkraft:

Ända sen jag var liten har varit oerhört kreativ, energisk och intresserad av vår värld, våra normer och sättet vi lever på. Jag har alltid känt att jag har aldrig varit i en box som samhället tilldelar oss. Min kreativitet har varit för stark och aldrig rymts i en box, haha. Jag har alltid älskat att sprida energi och hitta alternativa lösningar som ingen annan har tänkt på.

Min största drivkraft i livet har varit att gå emot rädslorna, våga vara mig själv och influera andra till att göra detsamma.

Jag har alltid tyckt att modeindustrin har gjort många till kopior genom att enbart följa trender gällande kroppsideal och stil. Vår värld är väldigt fokuserad på det yttre där vi sällan får se det som gör varje individ speciell. Jag har aldrig känt mig hemma i den världen och istället valt att skapat min egen.

Mitt största intresse har varit att förstå de psykologiska drivkrafterna i människor, främst i modeindustrin där så mycket kreativitet finns. Mode kan kan vara så personligt, uttrycksfullt och konstnärligt.

Hur har det format dig till den du är idag?

Det har haft en stor påverkan på att jag kan få uttrycka det jag tycker är viktigt. Det har lett till nya kontakter i ett enormt nätverk av likasinnade själar! Personlighetsmässigt känner jag mig friare än vad jag gjorde innan. Friare att kunna göra vad jag vill och leva på ett sätt som funkar för mig. Min kreativitet har fått vara ännu friare där jag har vågar utsätta mig för saker i livet som tidigare gjort mig rädd. Det mest konkreta har blivit att jag har vågat kombinera flera yrken/ jobb samtidigt. En av dem har resulterat i aboutthatlook.com och en frilanskarriär inom styling samtidigt som jag arbetar som kbt terapeut. Att få vara med och skapa något från början till slut har alltid varit min mindfulness. Numera ser jag inga hinder, numera är jag mer öppen för nya idéer. Jag låter mig aldrig begränsas av något så löjligt som normer.

Vad önskar du belysa som influencer:

Att det är ok att vara annorlunda. Att våga gå emot sociala normer om det gynnar ens egna utveckling. Att man ska våga stå utanför boxen. Att våga ifrågasätta hur vi lever. Och främst att vara medmänsklig och hjälpsam för andra som behöver det.

Hur får du vara kreativ?

Genom att hjälpa, skriva, problemlösa och styla. Att få göra min egna grej. Hela min vardag består av olika moment där jag får skapa något från början till slut. Min hjärna är så full av idéer som måste få komma ut!

Vad är din viktigaste lärdom?

Om man verkligen ska kunna lära känna sig själv och tycka om den personen man är måste så man släppa kontrollen. Det är den enda vägen till inre lugn och för att få ett fullständigt liv.

Hur underbart är det inte när man träffar personer via nätverk och social medier och jag tror verkligen på kraften bakom att komma samman och hjälpa varandra. Jag brukar skämtsamt säga att instagram är vår golfbana som dessutom sträcker sig mycket längre än den längsta hole in one, vi går woldwide med ett klick. Vill du klicka med oss?

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.