4 stora inredningstrender 2018

Formex är i gång och trots att jag bor i närheten väljer jag att inte gå, har man varit där flera år i rad så känns det lite som same same.. inte så stor skillnad på varken utställare eller produkter.. det känns lite efter och inte före som det borde vara. Tror det har att göra med att tiderna förändras och trender eller tendenser som jag föredrar att kalla det skapas och finns lättillgängliga online snarare än på mässor. Apropå tendenser så tänkte jag ta upp 4 tendenser som jag redan noterat och som jag tror kommer att växa mer under 2018.. ska vi titta på dem? Finns ju flera olika trender så klart som löper parallellt men om jag ska välja 4 som utmärker sig lite extra så blir det följande 4 tendenser.

1. Ingen trend alls

Att inte bry sig om trender och gå sin egen väg blir större och den induviduella och personliga stilen får ta mer plats. Långsiktighet och eftertanke när man gör nyköp, man vill gärna vet vart och vem som gjort sakerna i vårt hem. Mindre massproducerat och mer hantverk, mer äkta vara och material. Hellre få saker man tycker mycket om än mycket och “billigt”

2. Beige, gult och rosa

Om man ska prata färger som sticker ut lite extra så är det nog beige, välkommen tillbaka caffe latte.. den kalla gråa byts ut mot varmare beiga toner i allt från sand till terracotta gärna i kombination med rosa och olika träslag, sisal och rotting.

3. Konst och uttryck

Ett behov av att placera ut olika konstobjekt i hemmet växer, originella figurer i abstrakta former i olika material, så som lera, trä, sten eller materialmix gärna storlek större. Avskalade byster, huvuden, enkla former spelar inte så stor roll. Man vill vara personlig och gärna ha en relation till konstverket. tiden för posters och prints med texter och i massproduktion får lämna plats för klassiker som Matisse och enklare skisser såkallad oneline art kommer mer och mer.

4. Ta i trä

Kalla metaller får ge plats åt varmt trä, trä i mörkare toner men även ljusare träslag. Tänk dig 50-70-tals möbler.. här går det att göra riktigt bra secondhand fynd. Det går lite ihop med punkt nr 1, äkta vara och hantverk.

Det var några av mina tolkningar om vad vi kommer se mer av under året.. hoppas du gillade det

2 thoughts on “4 stora inredningstrender 2018

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.