O sole mio och kök

Så underbart med soliga dagar.. lapar och njuter.. dagarna blir längre. Har ni märkt det? Så skönt när det vänder..

Så härligt när hemmet badar i ljus.. fotade lite i köket.. har ju snurrat in helt på torkade kvistar, ni vet olika sorters gräs och så.. tycker det är så fint.. som en lugn kontrast mot alla överdådiga buketter som vi sett på senaste tiden.. gräs är enkelt, elegant, tidlöst och lite anspråkslöst.. ni vet som den där svarta klänningen som man i slutändan alltid sätter på sig eller en vit enkel skjorta..

Jag klädde även om några kokböcker med material från Stickyfront.se kändes lite som att gå i skolan igen hehe.. men förut har böckerna stått med ryggen inåt för de varit så ”Fula” i mina ögon.. jag kanske är konstig men jag stör mig lite på fula bokryggar.. jag menar hur svårt kan det vara att göra det snyggt..? Jaja det är egentligen oviktigt i det stora hela så klart.. ni ser dem uppe i högra hörnet..
jag gillar fortfarande vår tegelvägg i köket som E knackat fram varsamt. Det är murstocken och husets hjärta.. tänk att någon av de förra ägarna tyckte att det var en genialisk idé att hälla cement och murbruk i alla 5 rökkanaler och sätta igen husets andningsorgan.. det blev fuktproblem i källaren och massa annat när det naturliga draget inte fungerade och ingen kamin fick ”torka” ur huset genom eldning då och då.. man måste ta lite hänsyn till hur husen byggdes förr.. (vårt är från 1910) börjar man täppa igen allt så blir det fuktproblem på en gång.. suck..

Idag har vi myst här hemma, jag har fixat och donat lite.. varit ute på krispig vinterpromenad och plockat in lite vass🌾 vi har tänt en brasa och har det allmänt bra..

Puss o kram

2 thoughts on “O sole mio och kök

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.