Bli kompis med nya instagram algoritmen 5 tips

Att instagram ändrat sin algoritm är det väl knappast någon som missat.. att inläggen inte kommer kronologiskt längre och att man kanske känner att de inte ”syns” längre.. vet att många upplever det som frustrerande så tänkte bjuda på några tips som den nya instagramalgoritmen gillar så ni kan bli kompisar istället.. finns en hel del punkter men jag tar dem som jag tycker är mest relevanta, är ni med? Ska vi köra en lista?

1. Tidpunkten för publicering.. tid är viktigare med nya algoritmen..instagram söker efter inlägg med interaktion och ju mer interaktion du får på din bild under framförallt den första timmen desto mer kommer din bild att synas i andras flöden. Så om du postar en bild när ingen är speciellt aktiv så är chansen stor att många missar den, ingen kommenterar och då tror instagram att din bild inte är relevant. Så publicera när när dina följare är som mest aktiva. Har du företagskonto så ser du detta under statistik. Om inte så brukar kl 07:30 / lunch / kl 21:00 vara bra tider.. tänk efter när du själv brukar gå in och kolla..

2. Instagram gillar video.. ja men varför? För den läser av hur länge någon är inne på ditt inlägg.. ett videoklipp stannar man oftast upp längre vid därav rankar det högre.

3. Den nya algoritmen räknar även in hur många gånger någon har sökt på din profil.. många sökningar innebär att instagram tolkar din profil som en som har relevant och intressant innehåll och du rankas högre. Detsamma gäller för hur många som sparat dina bilder och åter igen hur många som har kommenterat.. interaktionen räknas även på din story så om du har en omröstning tex och folk röstar så är det en interaktion som ökar din synlighet.

4. Hashtaggs används med motta och helst i samma inlägg som bilden. Alltså inte en separat kommentar och ca 5 st är lagom så det inte uppfattas som spam. Håll dina hashtaggs relevanta till bilden och använd inte alltid samma så det inte upplevs som spam. Skriv med ett mellanslag tex så här: #nouw30daychallenege #instagram #algoritm

5. Övrigt.. detta faller utanför algoritmen men jag klämmer in den ändå.. om du är ute efter att få ditt konto att växa av olika anledningar (företag eller privat) så kan jag rekommendera att du ser över ditt flöde rent generellt.. tänk inte bara på varje enskild bild var och en för sig utan hur ser helheten ut om msn tittar på ditt flöde? Gör ett litet schema tex hålla sig till vissa färger eller att det inte är 5 selfies på rad kanske? Du kan köra en närbild följt av en på avstånd oavsett om det är naturbilder, selfies, mat eller inredning/ mode så funkar det ganska bra. Bara en tanke så klart som kanske kan hjälpa på vägen.

Hoppas du gillade mina tips♥️ puss nu ska jag ta en kaffe och sen träna.

5 thoughts on “Bli kompis med nya instagram algoritmen 5 tips

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.