Hemligheten bakom ett lyckligt äktenskap

…jag får den frågan titt som tätt..hur gör ni för att hålla kärleken vid liv? Ni som varit gifta så många år? (Många år för vår ålder kanske..? 16 år btw)
Det är givetvis flera saker som spelar in i ett lyckligt äktenskap så som respekt, ge varandra lite utrymme, berömma varandra och fortsätta röra varandra. Många slutar röra varandra efter ett tag.. och då menar jag det vardagliga så som hålla handen, pussa i nacken osv.. det är svårt att vara arg på någon när man kramas.

Vi är olika och det är ok.. han är mer tystlåten och inte så pratsam så jag får prata för båda ibland haha.. några punkter som jag tycker är oerhört viktiga och inte skulle klara mig utan är att han gör följande..

Ger komplimanger dagligen
Är superhändig och sätter upp alla hyllor jag vill
Tankar och tar bort snö från min bil
Är passionerad
Aldrig missunnsam
Hjälper alla äldre människor han ser.

Just nu är vi ifrån varandra och kanske därför jag tar upp ämnet.. vi är så sällan ifrån varandra.. vi har växt upp och ihop. Jobbar tillsamman. Bor tillsammans. Reser tillsammans. Alltid tillsammans. Tröttnar vi? Nej.. vi är varandras högerhänder. Kugghjul. Ibland får man olja på lite extra när vardagen är seg…för det är klart den är det ibland. Mitt bästa råd till ett harmoniskt äktenskap är nog ändå att skaffa hjälp till hemmet. Om man kan så är det den bästa investeringen man kan göra. I ett nafs försvann tjafs och man slipper bli så där fasligt trött att det enda man orkar göra är att gnälla (läs be om hjälp som uppfattas som gnäll..🤔) Hjälp med hemstädning, tvätt och strykning är det bästa som kunnat hända oss iallafall😂♥️

Så det var mina söndagstankar så här på en söndag.. nu blir det lite mys här hemma.. dagen har gått i ett med träning, dans och förberedelser för veckan..
Dela gärna med er av era egna bästa tips för att hålla kärleken sprakande♥️

2 thoughts on “Hemligheten bakom ett lyckligt äktenskap

  1. Thorbjørg says:

    Hei! Jeg finner dine delinger her og på Instagram superinspirerende og liker din stil og at du våger å by på deg selv;) Jeg er så enig med deg i at for mye stress i hverdagen (spesielt rundt hverdagstrivialiteter som rydding og renhold, men også kriser og alvorlig stress over tid) er en påkjenning for et hvilket som helst ekteskap, så det er lurt å være oppmerksom på det og finne avlastning for dette. Ellers tror jeg at det aller viktigste er at man vil ha hverandre, at det ligger i bånn, det er den personen man kjenner at man vil ha og ingen andre…! Etter tretti års ekteskap med store utfordringer og mye motgang, har vi {min mann og jeg} spurt hverandre hvorfor og hvordan vi “holdt ut” og er enige om at det “bottom line” er fordi vi aldri sluttet å ville ha hverandre selv i de vanskelige tidene, selv uten at vi til enhver tid var bevisst om det, men vi ville ha hverandre og ingen andre og det vil vi fortsatt. Vi tror at det var det som gjorde at vi holdt sammen. Men nå skriver jo du om hvordan ha et ekteskap og samliv og det må innrømmes at i lange perioder var vi langt fra lykkelige, det skyldtes utenforliggende påkjenninger og hendelser som man gjerne ikke kan kontrollere, men bare må håndtere som best man kan. Noe av det verste man kan gjøre, dog, tror jeg er å sammenligne seg med andre og sette opp kriterier for hvordan den andre skal være, man må akseptere alle sider av hverandre, både de man liker og de man ikke er så glad i, og finne sin egen måte å leve sammen på og være lykkelige sammen. Eller hur?

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.