Tre saker jag gör innan jag går och lägger mig..

Rutiner, rutiner.. oftast är det just det som ger effekt över tid. Att inte ge upp för snabbt. Idag är vi så vana vid att allt ska gå fort.. vi vill fixa skavanker lika snabbt som i photoshop men i verkligheten är det ju inte riktigt så, eller hur?

Personligen tycker jag om skavanker och att det är just de små “bristerna” som gör det hela mer intressant.. men en sak som jag är väldigt mån om är huden.. kanske för att jag lidit av den under flera år. När jag var liten var det böjveckseksem som var otroligt jobbigt, sedan acnebenägen hud. Idag kan gör min lite fetare hud att jag inte får rynkor lika lätt som en torr hud. Allt har en fram och baksida. Min hud är verkligen min katalysator för mitt välmående. För en del är det magen, för mig är det huden. Det räcker att jag äter eller sover dåligt några dagar eller stressar för mycket så syns det på huden.. Någon som känner igen sig?

Min hud är jättekänslig för nya produkter och jag reagerar på en gång om det inte håller tillräckligt bra/ren? kvalitet

Med tiden har jag lärt mig vad som fungerar för min hud. Förutom att sova tillräckligt, äta sunt och stressa mindre så har jag tre grejer som jag alltid gör innan jag går och lägger mig som jag tänkte dela med mig av.

Älskar känslan av att rengöra huden och ta hand om den.. lite som när man tar av sig kostym och jobbkläder och slappnar av i mjukisar. Det blir en ritual, en stund av egentid.

  1. RENGÖRING: Så klart är rengöring nr 1 på min lista. Jag tvättar mitt ansikte, tar bort mitt smink och kontamineringar från dagen med aleppotvål. Tycker aleppotvål är helt underbart för huden, den är bakteriedödande utan att störa eller rubba den naturliga ph-halten i huden. Guld! Aleppotvål har olika procentsatser för hur mycket lagerärsolja som finns i tvålen. Det är lagerbärsoljan som är antibakteriell så ju mer “problemhy” (acne, eksem, allergier, rosacea) man har desto högre procentsats på aleppotvål ska man välja. Jag använder 16% till vardags och ibland 40% när huden bråkar.
  2. SKRUBB: Jag skrubbar min hud lätt dagligen för att få bort döda hudceller och mer djupliggande smuts sen masserar jag lätt för att få igång blodcirkulationen och skapa glow inifrån. Ett tips är att använda produkter med koffein som kickar igång blodcirkulationen snabbt.
  3. FUKTBOMBA Jag sprejar på ordentligt med hydrolat, helst rosenhydrolat .. låter det torka medan jag borstar tänderna typ.. sedan smörjer jag in mig med den enda ansiktscreme som funkar för mig vilket är La Roche Posay. Ett franskt apoteksmärke. Så fort jag slutar med deras creme så protesterar min hud. Spelar ingen roll hur flashigt märket är och vilka mirakel de utlovar. Tro mig har provat en del och jag tror ni är flera som känner igen sig..eller?. Kanske för att jag själv börjat producera hudvårdsprodukter..kanske har det fått mig att analysera innehåll kontra effekt på ett helt annat sätt än förut.. Varannan kväll lägger jag en fuktmask med ren aloevera som får sitta i under hela natten. Tex denna

3 enkla men supereffektiva sätt att hålla huden i bra skick. Hudvård ska inte vara krångligt för då blir det inte av och effekten får du av att vara konsistent precis som med mat och träning. En nyttig måltid gör dig inte hälsosam precis som en hamburgare inte gör dig onyttig.

Jag gör emellanåt IPL behandlingar som boostar huden och kör lite mandelsyra 1 gång per månad vilket gör att det blir lättare att underhålla. Effektivitet är det jag vill åt. Läs mer om kemisk peeling med mandelsyra hemma här:http://nouw.com/linapaciello/kemisk-peeling-hemma-31712297

Hoppas du gillade mina tips och att de kanske hjälper även dig.

Kram

3 thoughts on “Tre saker jag gör innan jag går och lägger mig..

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.