Pimpa Billybokhyllan så den ser ”dyr” ut!

I senaste numret av Hus & Hem var ett av hemma hos reportagen hos mig och jag tipsade bland annat om hur man enkelt kan få den billigaste Billybokhyllan att andas lite mer exklusivitet. Tänkte att jag delar med mig av tipset även här 🙂
Handen upp alla som har en Billy hemma! Antar att vi är ganska många…
Jag har iallafall flera stycken. Både på nedervåningen och övervåningen. Tex dessa som står i matsalen. Bokhyllan har ju verklige fått revansch förresten. Inte sant? Jag var bokhyllelös under många år för det kändes helt fel på något sätt. Men nu känns hemmet komplett. Sen är det så roligt att ha någonstans att ställa alla fina stilleben, böcker mm.

Här är två helt vanliga Billybokhyllor bredvid varandra. Egentligen är det inte helt klart ännu men visar ändå. Vad har vi gjort då?

1. Viktigast av allt! Spackla igen hålen med vit snickerispackel. Jag gör det enkelt för mig; spacklar och torkar med fuktig disktrasa direkt efteråt. På så vis täcker jag hålen men slipper slipa och måla för vem orkar det?
Jag har även spacklat igen andra skarvar & springor. Tex mellan de båda skåpen. Gör enorm skillnad!

2. Jag har köpt påbyggnad till bokhyllan & det är bland annat detta som saknas, behöver montera upp en påbyggnad till så det går upp till tak. Har ju så högt i tak hos mig. Det saknas även några lister så att det ska få mer av en platsbyggd känsla och slippa springan mot vägg, golv och tak. Hoppas det blir klart någon gång. Hänger på den händige mannen nämligen…

Jag har även två bokhyllor i vår långsmala hall på övervåningen. Mest för att göra den lite intressantare.. även här har jag spacklat igen hålen.

För att markera att hallen tar slut och att ha något att vila ögonen på så har jag en bokhylla även i slutändan av hallen..

Jag gillar att blanda lite saker i mina hyllor, böcker, tidningar, askar, väskor och skor.. sånt som jag tycker är vackert!
Jag har tillochmed Billybokhyllor i min wic!
Perfekt för skor, tröjor och väskor, tar inte upp lika mycket plats som djupa garderober och så är de ju himla billiga med!

Hoppas ni gillade! Jag brukar köpa mina Billybokhyllor på blocket, inte så mycket för att de är billigare utan för att då slipper jag montera dem ha ha! Det får bli mitt sista billytips!
Må bäst mina raringar.. fredagskramen till er♥️

23 thoughts on “Pimpa Billybokhyllan så den ser ”dyr” ut!

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.