Vattna där du står – motivationsmåndag

Det är så lätt att man sneglar på grannen, tror att gräset är grönare där eller hur? Men oftast handlar det mest om hur mycket grannen vattnar, ansar och sår. Inte mycket är gratis här i livet och jag får ibland kommentarer om att jag har det så bra och enkelt.. fast jag egentligen slitit riktigt hårt för det jag har.

Jag har med andra ord vattnat som bara den där jag står och fokuserat på min familj och min business istället för att lägga för mycket energi på vad andra gör och har. Man jobbar och gör så gott man kan med det som finns och förhoppningsvis börjar något fint att växa.

Jag lyssnade på en forskares föreläsning på Ted Talks för ett tag sedan och hon talade om framgång, vilka blev framgångsrika, vilka egenskaper ledde till det och hur kan vi implementera det hos våra barn så de blir framgångsrika i sina liv. Den viktigaste egenskapen var envishet. Att inte ge upp. Börja om, göra rätt, inte kasta in handduken när det blir svårt. För det blir det ju ibland. Jag borde veta, shit vilka smällar man tagit. Varit nära att sälja företagen, ge upp. Men nej. Har försökt igen. I lågkonjunktur. Sparat. Kämpat. Vad du ser som framgång är inte samma som hur jag ser det. Det är viktigt att tänka på.

För en del är framgång att kunna köpa dyra märken, köra lyxbilar mm ja ni fattar och ja det kan vara superkul så klart. Men den ultimata lyxen och framgång för mig är att ha familjen nära, med god hälsa och så vill jag gärna se medelhavet från mitt sovrumsfönster.. kanske ha ett citronträd med. Jag och mina blommor..,,måla en tavla och handla färska grönsaker på torget…
Ibland rycks man med av samhällets bild av framgång fast det egentligen inte är din inre bild av framgång.

Kanske värt att tänka på..?
Så du får i uppgift av mig att visualisera DIN bild av framgång, utan att blanda in samhällets bild. Testa! Och dela gärna med dig om du känner för det. Vore jättekul att veta.
Så börja vattna där du står raring. Börja idag♥️
Kram.

4 thoughts on “Vattna där du står – motivationsmåndag

  1. MliMattsson says:

    Det är så sant det du skriver! Man måste vattna sitt eget om man vill växa, eller vattna det man vill ska växa. Man måste vara beredd på att göra det som krävs för att komma dit man vill, eller nöja sig med det man har/där man är. Envishet är nog den bästa egenskapen jag har! Ge upp är aldrig ett alternativ, även fast man känner att man vill många gånger 😊 Ha en härlig dag!

  2. Wendy says:

    Tack Lina för påminnelse! Det är tufft att driva eget, och det hjälper att du delar med om att du har varit nära att sälja men valde att inte göra det! Du inspirerar mig 😁

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.