En grön sallad på min medelhavsbalkong

Kände mig rastlös och hade kli i fingrar och ben imorse.. stänkmålade lite porslin..

Men det blev inte bättre av det.,,

Så jag tog en tur till gymet.. sprang fort och intensivt och avrundade med att lyfta lite skrot.. sen kom jag hem och fixade i trädgården.. rensade rabatter, planterade blommor och målade lite.. Då gick rastlösheten över.. fick även en idé om en grön sallad som blev så god så jag ville dela med mig till er..
receptet kommer längst ner i inlägget!

Jag satte mig en stund på min medelhavsbalkong.. ni vet fötterna högt och kände mig nöjd med mig själv.. slog upp ett glas Sprite zero med krossad is och färsk basilika.. en sommarfavorit..
jag kallar balkongen medelhavsbalkong för det är den känslan jag är ute efter och saknar. Jag satte upp balkongskydd för att minska vinden och så är den i söderläge så det blir ett litet mikroklimat här uppe!

Jag har valt blommor och växter som påminner mig om Italien och Spanien, Olivträd, lavendel, citronträd, stäppsalvia är några av dem.. de får stå mot husväggen och värma sig.. bordet blev så bra här ute med.. ni som följt med ett tag vet att det var en skiva som jag hade över och helt enkelt limmade ovanpå ett väldigt trött utebord. Blev ett riktigt lyft.

Denna sallad passar utmärkt att bara äta som den är men även fenomenalt bra ihop med grillat, både fisk och kött. Den äts med fördel med sked så man bara kan skyffla i sig allt det goda 🙂
Här kommer receptet: Mängd får du justera och höfta lite efter hur stor sallad du vill göra.. hacka allt i jämnstora bitar..
Vit zucchini
Gurka
Honungsmelon
Sivripaprika
Rödlök
Färsk spenat
Olivolja
Vitvinsvinäger
Selleri
Örtsalt
Pressad lime
Buon apetit

3 thoughts on “En grön sallad på min medelhavsbalkong

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.