3 tips – välj den perfekta lilla svarta!

Den lilla svarta, the little black dress.. LBD..
Alla vet att man ska ha en liten svart sak som räddar vilken dag som helst.. men hur väljer man DEN lilla svarta? Den där helt perfekta. Som fungerar år efter år och bara är rätt.
Här nedan kommer jag dela med mig av mina 3 bästa tips för hur du hittar den perfekta och tidlösa lilla svarta klänningen.

Det handlar inte om pris eller märke när det kommer till den perfekta svarta klänningen.
Utan det handlar om tidlöshet.

Du kan promenera gata upp och gata ner, butik efter butik utan att hitta ”rätt”. Ibland kan man inte sätta fingret på varför man inte hittar IT, men jag ska berätta varför..
Oftast har klänningsrns väldigt tidstypiska detaljer vilket gör att den aldrig kommer kunna bli tidlös.
För att den ska fungera och vara perfekt så är det just avsaknaden av detaljer som gäller. Det kan vara svårt nog att hitta. Det är som att butikerna kämpar med att hitta på något så udda och annorlunda som möjligt så att du bara kan ha den en säsong för sen kommer den kännas fruktansvärt mycket ”förra året” och då ”måste” du köpa en ny…

Men om du försöker att sträcka på dig och titta förbi det så kanske det är lättare att hitta.

Mina 3 bästa tips är dessa;

1. Välj en klänning utan synliga knappar eller blixtlås osv.

2. Kolla hur ringningen är, är den tidlös eller har den en konstig krage eller skärning? Välj den ringning som passar dig bäst. V-ringat om du har kort hals, båtringning om du har smala axlar osv

3. Passformen; välj gärna en klänning som inte är för tight och inte för vid. Du vill kunna använda den även om du går upp eller ner några kg. Inte heller för lång eller för kort. Trekvartslånga ärmar är smickrande på alla.

En enkel klänning låter accessoarerna tala för sig själva.. och stå i centrum.

I detta inlägg ville jag visa en tidlös klänning som inte var dyr i inköp men som jag köpte för den passade in på alla mina kriterier ovan.
Klänningen är kanske 5-7 år gammal och köpt på Gina Tricot, på rea dessutom. Tror den kostade 150kr eller något sådant. Men det är ett jättebra exempel på en klassisk och tidlös klänning..
Eller vad tycker ni?

Övriga detaljer

Väska Ralph Lauren
Skor Mango

#nouwoutfit

3 thoughts on “3 tips – välj den perfekta lilla svarta!

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.