Nu räcker det!

Droppen som rann över glaset, nu får det vara nog.
När inget går som man tänkt sig så får man göra om, en nystart. Göra själv. Det har alltid varit mitt motto. Här kommer storyn till varför jag startade mitt första företag med en bebis på höften och arbetslös för första gången i mitt liv.
Är ni med..?

Hur gick jag från att vara flygvärdinna och kabinchef som reste runt överallt till att bli arbetslös, nykläckt mamma och bo i förorten?
– jo flygbolaget gick i konkurs när jag var mammaledig, de var skyldiga oss anställda flera månadslöner som fackförbundet aldrig lyckades med att vi fick utbetalt. Så vi hyrde ut vår lgh och flyttade in till svärföräldrarna i Venezuela för att
dryga ut min feta föräldrapenning på 2 500kr ( jag hade ju jobbat utomlands och då får man minimum som var 2500 back in the days år 2006)

Hursomhelst när vi kom hem till Sverige igen och jag skulle söka nytt jobb så fick jag nej överallt. Detta var en chock för mig. Jag hade alltid fått alla jobb jag sökt så detta var helt nytt. Kanske nyttigt? Alla frågade om jag hade barn, sa tack, vi ringer dig. What!!!!? Blev desperat.. hur var det möjligt?

Tillslut tog jag mig i kragen och på E’s uppmuntran började jag göra upp en affärsplan. Inte visste jag då att jag la grunden och även vår nya livsplan där och då.

Jag hade fått nog av nejsägare, nog av förort, var så trött på uppgivenheten i området vi bodde. Jag, eller hela vår lilla familj behövde en förändring så jag hoppade. Utan skyddsnät och så körde vi bara!

Jag var tvungen att göra det för mig själv och för familjen. Man har alltid ett val i livet. Antingen kunde vi ha ”gett upp” jag kunde ha tagit ett av de jobben jag faktiskt blev erbjuden och vantrivts. Stannat kvar i höghusområdet. Eller så kunde jag göra något åt det. Jag tänker lite så här att om man inte hittar det jobb man vill ha så får man skapa det själv. So I did that.. inte själv. Men tillsammans med E. Efter beslutet så kom en tuff och lång period där vi båda jobbade dygnet runt. Men vi hade ett mål och vi jobbade för oss.

Rätt var det är så förändras utsikten. Men insikten är desto större och viktigare. Visst man får det bekvämare, men jag är fortfarande densamma. Jag gjorde det för familjen och för mig själv. För att skapa ett liv som är rätt för OSS. Jag tänker tillbaka ibland. Man ska inte glömma vad man åstadkommit. Skapat av inget. Skapat ur ett behov. Vi är inte lyckligare nu än vi var då. Bara bekvämare. Lyckan sitter i inte i det fina huset eller pengar. Vi hade nada, men vi hade ändå allt och vi var lyckliga med varandra♥️ Hela denna entreprenörsresa med alla sina upp och nerförsbackar har gjort mig väldigt ödmjuk inför livet men jag skulle inte vilja förändra något av det.

4 thoughts on “Nu räcker det!

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.