Marmorbord DIY

Om man inte hittar det så får man göra det själv, lite mitt motto.

Precis som jag skrev tidigare om att jag inte hittade det jobb jag ville ha och skapade det själv istället (läs mer om det här) så gjorde jag med mitt köksbord. Mitt köksbord i marmor är alltså ett DIY. Faktiskt så är det en av de vanligaste frågorna jag får på Instagram ; vart är mitt marmorbord från. Jag skrev om det på ett inlägg för länge sedan så jag tyckte det var dags att fräscha upp det lite.

Vill ni veta hur jag gjorde?

Bordet mäter 120 cm och så här har jag gjort:

  • Jag har använt ett begagnat underrede och bord, i detta fall ett gammalt konferensbord som stått i ett hörn på mitt kontor. Bordet var från ikea, hade en metallfot och en laminatskiva.
  • Metallfoten började jag med att spraya med guldfärg typ Biltema eller claes olsson. När den torkat så tog jag en svamp och “målade” med guldvax från Panduro. Kommer i en liten burk som räcker länge och till mycket mer än man tror.
  • Jag beställde en marmoskiva i ett mått som var ca 3 cm större en orginalskivan så att de sticker ut och döljer den andra.
  • Jag (läs, min man) la på silikon på laminatskivan och sedan marmorn ovanpå.

Den undre skivan gör att det blir lätt att fästa och ger stabilitet åt bordet.

Guldvaxet har suttit i ca 2-3 år nu och jag tycker mest att det är snyggt att det blir lite slitet.

Så mitt bästa tips är att leta lite annorlunda bord och underreden secondhand eller blocket mm som kan passa. Tänk på att om skivan är i trä så kan man relativt lätt anpassa storleken.

Så enkelt var det vi gjorde vårt alldeles egna marmorbord. Är fortfarande väldigt nöjd med det.

5 thoughts on “Marmorbord DIY

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.