Hemligheten bakom en ordnad garderob!!

Vilken typ är du? Alla kläder på hög och huller om buller eller hänger allt på prydliga rader? Skulle du vilja ha mer ordning i garderoben?
Jag är något mittemellan kanske..? Älskar när allt är prydligt och organiserat med har oftast en liten hög på en stol med grejer som ska organiseras.. idag har jag fixat lite med höstgarderoben och passar på att ge er
mina bästa och snabbaste tips för en ordnad garderob.

Nr 1. Rensa bort det du inte använder.
Låter logiskt men jag vet att många låter kläder hänga uppe som man inte haft på sig på ett år. Sommarkläderna lägger du undan på hösten och vinterkläderna lägger du undan på våren. Allt behöver inte finnas framme året runt. Punkt.

Nr 2. Har du provat eller använt ett plagg, häng tillbaka det på galgen på en gång. Skapa inga högar. Högar blir berg som blir obestigbara.

Nr 3. Häng kläder efter längd och färg. Alla långa tillsammans och färgkodat gärna. Då hittar du snabbare samtidigt som det är lugnare för ögat.

Nr 4. Vik alla linnen och tröjor på samma sätt och lägg dem i travar enligt färg. Vita linnen, beiga linnen, svarta linnen, mönstrade linnen. Fortsätt likadant med tröjorna.

Nr. 5 Använd tunna galgar som är sammetsklädda. Galgarna tar upp mindre plats och det rymmer då fler plagg. ”Sammeten” gör att plaggen inte glider av galgarna. Dessa galgar finns bl a på Rusta och Claes Olsson.

Nr 6 Använd likadana galgar och i samma färg. Det blir ett mer organiserat uttryck men du undviker även att galgarna fastnar och trasslar in sig i varandra.

Nr 7. Använd Billy bokhyllor för att förvara vikta tröjor, skor och väskor. Skåpen är inte så djupa och den öppna lösningen gör att du lätt ser vad du har men även en motivation till att hålla det organiserat.

Har du något tips som du vill dela med dig av?
Skriv gärna en rad. Hoppas tipsen blir till hjälp.

1 thoughts on “Hemligheten bakom en ordnad garderob!!

  1. Sandra says:

    Så bratips! Fick ett tips att vika trosor/linnen/tröjor/scarfar så att de blir “fyrkantiga” och sedan ställa den på kant i en låda… då blir det som att bläddra (typ som i ett arkiv) man ser alla på en gång utan att lyfta på dem 😊

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.