DIY VÄGGLISTER

Hallen i vår sekelskiftesvilla saknade något. Alldeles kal och lite väl tråkig, så jag löste det problemet med att sätta upp vägglister.. ni vet stuckatur på väggen eller bröstpanel.. vet inte vad ni brukar kalla det.. här kommer en beskrivning på hur vi gjort och hur det såg ut före började..

…och från andra hållet..

Så tråkigt och kalt..

Vi började med att planera utseendet och det var nog det som tog längst tid.. besluta om hur vi ville att väggpanelen skulle se ut.. jag  tittade på massa bilder på nätet och hittade slutligen en variant som jag gillade och som passar vårt hus ålder (1910)

Vi valde vanlig allmogelist till våra väggar. Jag visste redan från början att jag ville jobba med trä och inte de här nya materialen i någon konstig komposition som jag inte kommer ihåg vad det heter.. jag kallar det skumgummi… 
Små träkonsoler kommer från Sekelskifte.seMäta är E’s styrka. Bra för då blir det rakt!

Spika upp ett snöre så blir det lättare att hålla det rakt..

E kör med spikpistol.. inte alls nödvändigt men ni vet killar och deras leksaker.. hahaha

Jag valde en modell med speglar nertill, en list och sedan hyllplan så att jag kan variera mig enkelt med olika tavlor upptill.. först tänkte jag ha speglar uppe med men sen kom jag på att jag nog inte vill begränsa mig till dem ifall jag får lust att sätta upp en stor tavla eller så..

Jag kör oldschool med hammare.. nu är det bara att måla..
Vad tycker ni hittills? 
Jag är är helt kär i resultatet.. och det faktum att vi gjorde det själva! Så kul att se hur ett rum verkligen kan förändras med några lister. Så mycket mer karaktär och det passar huset så väl.
Jag kan riktigt känna hur huset tackar mig.. hur mycket det gillar sina vägglister i trä. Precis som förr.

Så nöjd med resultatet och det faktum att vi gjorde det helt och hållet själva. Projektet tog en halvdag att göra.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.