TRYFFEL OCH BAROLO GÅR HAND I HAND

Så här på hösten är det lite extra mysigt att samlas över varm mat och ett gott tips är tryffel och Barolo.

Jag var på en så mysig middag igår där temat var tryffel. Vi fick en liten lektion i tryffel och vad som passar utmärkt till tryffeln beroende på vilken sort och hur den tillagats. Tex Tryffel och Barolo.

En lite extra lyxig höstkväll på helt nyöppnade Matstudion tillhörande Portal Bar och Studio på Kungsholmen satt vi och njöt av mat tillagad av Portals ägare Klas Lindberg.

Vi satt nere i matstudion som har en stor köksö. På så vis fick vi vara med i alla moment av matlagningen och jag tycker det är så fascinerande när någon pratar om något med så mycket glädje och passion som Klas har. Maten blir liksom godare när man får vara delaktig. Det hackas, kavlas, piffas och provsmakas. Love!

Vi fick några snittar med en frisk Champagne att börja med. Jag älskar mat och vällagad mat än mer. Att få en kväll att grotta ner sig i maten men även själva ämnet är så himla kul. Till bordet hade jag Mästerkocken Sigrid och DAniel som kom tvåa förra året i Sveriges mästerkock. Bara en sådan sak, at få höra från proffsen. Vi fick prova på sås i olika faser ihop med olika viner och jag tycker det är så fascinerande hur ett ungt och strävt Barolovin kan bete sig och smaka ihop med en sås och sedan smaka som ett helt annat vin ihop med något annat.

Jag menar, visst vet jag att vissa viner gifter sig bättre med olika sorters mat men det finns fortfarande så mycket kvar att lära. Rätt vin kan verkligen förhöja eller förstöra en maträtt, eller vice verse för den delen.

Klas gjorde en väldigt fin ravioli till oss med, med brynt smör, höstens svampar, ricotta och tryffel så klart. Magi!

 Smöret och de kraftiga smakerna i denna rätt gjorde att mitt Barolovin (Barolo Flori 2013) helt plötsligt blev lättsamt och riktigt amabile. En perfekt match helt enkelt.

Den där när de river tryffel över som det vore parmesan!! 

Varje höst eller vinter brukar jag försöka klämma in en liten vinprovning eller iallafall någon typ av kulinarisk provning. Så roligt att lära sig mer och jag tycker hösten och vintern är perfekt för sådana aktiviteter.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.