LUGNANDE TE SOM BALANSERAR

En kopp lugnande te som återställer balansen är ibland allt som behövs.

Jag har ett lugnande te som jag brukar dricka lite mer av under perioder av obalans. Med obalans menar jag allt från att det kanske är stressigt under en viss period eller att jag ätit mer av sånt som jag egentligen inte mår så bra av..

Det känns alltid lite bättre efteråt, antar att det är lika mycket önsketänkande placeboeffekt som faktiskt verkan i kombination som gör att det känns bättre..

Mitt lugnande te är ett örtte givetvis, jag älskar ju örter och växter samt deras kraft och inverkan på hälsa och sinne. Det finns olika tillfällen i livet då allt känns fel, tungt, humöret är i botten och man kanske tillochmed känner sig deprimerad. Något som är vanligare än vad man kan tro. Kg har ju själv gått in i väggen och varit totalt utarbetat. Men jag har lärt mig att lyssna mer på kroppens signaler. Tackar nej till morgonmöten och prioriterar min tid annorlunda. Försöker vara med medveten i det jag gör. Som att göra en kopp lugnande te speciellt komponerad för mig och mina behov.

  • Jag använder lite grönt te som jag blandar med följande örter och växter; Fänkol för dess lugnande effekt på magen, mår magen bra så brukar resten följa med..
  • Kamomill för dess lugnande och rogivande effekt och sen så himla gott.
  • Johannesört; har många näringsämnen, som exempelvis flavonoider. En av dess viktigaste komponenter är hypericin, som motverkar effekterna av ett enzym vid namn dopamin. Det gör att du blir på bättre humör. 
  • Passionsblomma; har en direkt påverkan på det centrala nervsystemet och hjälper även musklerna att slappna av. När du konsumerar passionsblomma lindras alla nervrelaterade smärtor. Örten är också bra mot menssmärtor.
  • Citronverbena; har flera olika egenskaper, bland annat förmågan att få kroppen att slappna av. Den är bra för att lugna nerver och ångest, och motverkar även sovsvårigheter. Vissa tar även denna ört på grund av att den också hjälper matsmältningen, minskar gaser i magen och lindrar kolik.
  • Rosmarin; (föredrar en färsk kvist) för det motverkar stress och hjälper marsmätningen.. magen igen. Tuggar lite på kvisten om det behövs.
  • Jag tillsätter även lite honung och/eller ingefära, speciellt om jag känner mig förkyld.
  • Drick och njut av att du tillagat något med omtanke till dig själv. För att må bra. Som en kram i en kopp.


1 thoughts on “LUGNANDE TE SOM BALANSERAR

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.