ORGANISERA DITT SKAFFERI

Organisera ditt skafferi, skapa ordning och reda. Mina bästa tips.

Insnöad hela helgen och ingen lust att ta mig ut tog jag mig istället an vårt kök och skafferi. Tänkte jag skulle dela med mig av hur jag organiserat mitt skafferi. Mina bästa tips helt enkelt.

I vårt gamla hus har vi ett kallskafferi i ena hörnet. Hörnskåp är ju lite speciella och kan vara svåra att nyttja ytan på bästa sätt. Här inne i hörnskåpet har vi också valt att gömma undan micro och brödrost. Vi har inte så mycket bänkyta i vårt kök och inte heller väggar där det går att bygga in.

Så här ser det ut efter att jag organiserat ivårt skafferi. Önskar jag hade en förebild men jag glömde helt bort det, kanske lika bra ändå. Jag har valt lite olika typer av förvaring här inne. Några plastburkar (finns på ikea) Egentligen gillar jag glas mer men med två barn så känns det lite riskabelt. Dessa i plast passade dessutom perfekt under hyllplanen som redan fanns inne i skåpet. Så här har jag tänkt när jag organiserat mitt skafferi:

  1. Hälla över i princip alla förpackningar till mina egna så jag köper så mycket lösvikt och refill som möjligt.
  2. Använda enhetliga burkar som går att stapla på varandra.
  3. I korgarna förvarar jag sådant som inte hälls över på burk tex knäckebröd, små konserver och små grejer.
  4. Kokböcker har jag rensat ut de allra flesta. Gillar inte recept och de få gånger jag letar så kollar jag online. Jag har totalt 6 kokböcker kvar och de får plats här inne med.
  5. Längre ner finns våra större skålar för bakning. 4 stycken, lätt tillgängliga. I porslin och rostfritt.
  6. Olivolja köper vi på storpack och häller över på glasflaska.
  7. Längst ner står min kära juicecentrifug som används flitigt. Måste stå lätttillgängligt.
  8. Eftersom jag inte köper halv fabrikat så finns det inte massa förpackningar här inne. (förutom Angelos köttbullar men de ligger i frysen hahaha)

Innan jag rensade så fanns här flera skålar och byttor (som aldrig användes) tomma glasburkar som “kan vara bra att ha” i variende storlek men som bara samlat damm osv. Jag funderade över vad jag gillade att använda och egentligen var det inte svårt. Resultatet är så befriande. Jag är verkligen en sådan person som gillar ordning och reda även om jag inte är en nitisk minimalist så trivs jag bäst av lite struktur och ett hem som inte är överbelamrat. Här kan du läsa mer om mina tankar kring minimaslism i hemmet ochom att göra det på ett sätt som passar dig. En varm minimalism med utrymme för konst, litteratur och minnen.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.