DÄRFÖR BLEV LIMEGRÖNT EN MICROTREND.

Trender kommer ibland i microformat, som tex limegrönt. Varför blev denna limegröna neonfärg helt plötsligt en het trend?

Från ingenstans kan det tyckas att trenden med neongrönt eller limegrönt dök upp. Varför blev denna färg helt plötsligt en trend? Enligt experten Leatrice Eisemann på Pantone så har denna limegröna färg legat och bubblat de senaste säsongerna för att nu komma med mer styrka. Anledningen är att lime är en färg som piggar upp och ger energi. Man känner sig fräsch helt enkelt.

Finns det någon period på året då man behöver piggas upp så måste det väl vara nu?

Bild: Metromode

Enligt studier på Pantone så visar det sig att man många reagerar på färgen som en upplyftande, kreativ och skapande färg som är fräsch. Skannar man av nätet så ser man att det är just väldigt många kreativa personer inom mode, konst och design som anammat färgen.

Tätt efter följer toner av mint till ärtgrönt och pistagegrönt. Vi gillar det extra mycket ihop med lite solkysst hy och jordiga toner.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.