ISKAFFE, FLATWHITE, KAFFEDRINK..

Dags att väcka liv i ny säsong och vad passar väl inte bättre då än lite kaffe?

Annons Nespresso

Tillbaka från semsetern och en lång resa i Venezuela. Dags att väcka liv i bloggen igen som även den fick gå på semester. Tänkte att vi kickar igång med lite kaffe för att välkomna de nya säsongen.

Vad sägs om tre galet goda kafferecept?

Ni som titar in hos mig ibland veta att jag kör min intermittenta fasta (16:8) sedan en tid tillbaka och då dricker jag mer kaffe utan mjölk än jag gjort tidigare så först ut är denna variant. En iskaffe utan mjölk.

Long black over ice

Enklast av dem alla, jag har använt mig av Nespressos nya kaffesort, som heter just Long black over ice, Jag fyller helt enkelt ett glas med is och brygger kaffet över glaset med is. En läskande och uppiggande kaffe som passar en varm eftermidag. Vill man ha lite mer variation så kan man smaksätta med lite kanel eller kardemumma eller varför inte prova några droppar sirop. Nespresso har gått ihop med Monin och tagit fram tre smaker. Vanilj, karamell och kokos.

Flat white

Vad är skillnaden på en flat white och en capuccino egentligen? – Flat White består av en del espresso och två delar varm/kall mjölk. Därför smakar den mer kaffe än en latte eller cappuccino. Jag har gjort en flat white over ice genom att blanda is och mjölk med Nespressos nya kaffesmak med samma namn.

Jag gillar att frysa in kaffe i iskuber med. De är perfekta för att göra en slags flat white med. Bara hälla över valfri mjölk och njuta.

Kaffedrink

En kaffedrink är också gott att bjuda på. Kanske istället för dessert eller bara för att.. Perfekt att förbereda innan genom att frysa in kaffet i kuber och sedan hälla över valfri likör. Jag gillar Amaretto tex eller så blandar man den med 0,5 dl mjölk, en skvätt “43”, några droppar karamell sirop och två isbitar kaffe.

Hoppas ni hitar någon ny favorit eller finner inspiration till att göra en egen variant. Stor kram.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.