DIY LOUNGE STOL

Mitt senaste DIY projekt är denna loungestol. Söndagen var ganska lugn. Jag gick till gymet, hängde upp några gardiner och fotade lite för ett jobb. Passade bra då med ett litet miniprojekt som detta.

Ingen har väl missat Jeanneret febern som pågått den senaste tiden. Nu dessutom även i form av olika look a likes för att inte säga kopior. Newport har en variant, likså HM Home och Zara Home. Jättefina allihopa men inget för mig. Jag är nämligen lite märkligt funtad antagligen för så fort något blir lite mer lättillgängligt så tappar jag intresset. Jag tröttnar helt enkelt. Men så tänkte jag att jag kunde skapa lite samma stil och känsla på ett enkelt sätt. Jag utgick från en second hand stol jag hade hemma, inköpt för kanske 2 år sedan för en dryg 50-lapp. Jag hade redan fixat sitsen på stolen vid ett annat tillfälle. Så här ser den ut “före”, en vanlig stol.

Så här blev den efter..

Ser ni skillnaden?, Märker ni vad jag gjort..?

Jag har kapat benen på stolen, 1,5 cm på frambenen och 6,5cm på bakbenen för att skapa en lägre stol med annan vinkel. En loungestol. Om ni skullevilja prova er på att göra samma sak själva så tänk på att alla stolar är lite olika och att man får prova sig fram så att stolen fortfarande är stabil och inte välter eller så.

Det hela tog kanske 10 min om inte mindre. Det känns bra att använda något som jag redan har och som dessutom var ett secondhand köp från början. Det känns även bra att jag har en egen variant och inte en massproducerad. Sen om/när jag tröttnat så är det inte hela världen.

Så kanske dags för en second hand runda? Skulle träfärgen inte passa in så är det alltid en möjlighet att betsa. I mitt fall tyckte jag att träfärgen passade fint med mina övriga möbler.

Tycker den passar bra in lite överallt, lär nog flytta runt den en del framöver.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.