ORGANISERA DIN KYL

Visa mig ditt kylskåp och jag säger vem du är, eller? Lite så kanske det är iallafall. Insidan av ett kylskåp säger ganska mycket om personen som äger det. Jag har en liten fetish, det ska erkännas. Jag älskar att titta på bilder av organiserade kyslkåp och skafferier. Helknäppt jag veeet men vad ska man göra.. Mitt kylskåp ser inte alltid ut så här. Jag önskar att det gjorde det men nu gör det det iallafall och det är otroligt tillfredställande.

Mina bästa tips för en ordnad och organiserad kyl kommer här:

  • Ta bort sådant som faktiskt inte behöver vara i kylen. Det kanske går lika bra i skafferi eller frys.
  • Håll det rent och torka av ytorna vid behov.
  • Lägg en kökshandduk eller bakplåtspapper i botten på lådor och korgar så att smulor och lökskal inte smutsar ner.
  • Köp så mycket lösvikt du kan och använd egna behållare som passar ditt kylskåp och dina behov.
  • Undvik plast på maten då det inte är bra för varken maten eller miljön.
  • Jag använder handdukar att täcka och rulla in maten i.
  • Köp inte mat i onödan. Minska svinn. Ät rester
  • Frys in sådant som du inte kommer att äta upp på en gång eller som blivit över. tex en brödbit som funkar perfekt nästa gång du gör köttbullar (om du äter kött) en ostbit som du kan slänga ner i pastasåsen eller i gratängen direkt från frysen..

Jag älskar konceptet med att handla förpackningslöst även om det många gånger är en utmaning. Jag vill ju inte ta med mig allt skräp hem. Så onödigt i de flesta fallen.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.