SNABBLAGAD ONEPOT MIDDAG

Onepot, alltså att tillaga maten i en kastrull. Ett enkelt sätt att laga mat på som jag gillar lite extra. Anledningarna till att jag gillar det är flera. För det första det uppenbara att det bara blir en kastrull att diska, perfekt en vardag då energin kanske inte räcker till. Ju mindre disk desto bättre. Men det är även himla bra för att ta tillvara på alla småbitar i kylen. Lite som en slags pyttipanna som går att variera i oändlighet.

Här har jag tex använt mig av både färska och frysta grönsaker tilsammans med quinoa.

Jag börjar med lök och vitlök som jag fräser lite i olja, sedan häller jag på vatten och de grönsaker jag vill ha. I detta fall blev det zucchini, morot, paprika, frysta ärtor, fryst mango. Jag låter allt koka tillsammans med quinoa (ibland blandar jag olika gryn tex linser, matvete bönor eller vildris) Jag kryddar lite olika från gång till gång beroende på vad jag känner för. här blev det gurkmeja, curry och chili med lite lime på slutet. Men det kan lika gärna vara något annat, tex rosmarin, en skvätt vitvin och parmesan. Som en risotto. Det är lite mysigt att äta onepot-food till hösten, comfort food. Varmt och gott samtidigt som det är nyttigt och man minskar matsvinn. Hoppas du gillar. Kram L.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.