LUT GÖR COMEBACK

Vet inte om ni kommer ihåg när man avlutade i princip varenda trämöbel? Man fasade sig sedan över hur man förstört antika möbler genom att använda lut och det var så hemskt.. MEN nu gör lut en comeback. Då menar jag framför allt lut på byråer och bänkar. Avlutad ek tex. Såg en byrå o avlutad ek och har inte kunnat släppa den med tanken. Så vacker byrå. Jag vet att vi är många (inklusive mig själv som snöat in på valnöt men det är lite roligt att det kommer så mycket annat träslag med just nu. Allt från högblank björk till den supermatta blekta eken.

Horsch Interior

Det är något med det matta obehandlade träet som inger ett så behagligt lugn. Den dagen jag har ett hus vid Medelhavet skulle jag vilja inreda med liknande möbler. Så harmoniskt. Jag tänker att man kanske kan skapa den känslan själv.

Först ut är min obehandlade furubyrå. Jag köpte en flaska lut och strök på ett tunt jämnt lager med pensel på kvällen och på morgoen efter tog jag en fuktig wettex och torkade bort överflödet.

Ville inte att det skulle bli så vitt så det ser vitlaserat ut. Mer bara en nedtonad nyans.

Jag ska byta ut knopparna med. Men jag har inte hittat “rätt” ännu.. Så här i efterhand blev jag förvånad över hur len ytan blev. Jag tror även att det “vita” kommer att blekna lite mer med tiden.

Blommorna på bilden heter Kärleksört och helt ärligt så köpte jag dem faktiskt enbart pga namnet. Så fint.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.