EFFORTLESS STYLE

Att klä sig tidlöst och klassiskt utan större ansträngning eller bemödan, det är det som många strävar efter. Jag kan ofta se att personer försökt liite för mycket. Ni vet så det blir nästan lite krystat. Jag vill ju se personen, människan och inte bara kläderna även om det givetvis många gånger är nästan en förlängning av personen. Men bara för att klädstilen är utan (synbar) ansträngning så betyder det inte att man inte lagt ner en tanke bakom det. Man vill ju så klart se fin ut och det handlar absolut inte om att klä sig som en slufs bara för att det är enkelt. Eller egentligen gillar jag inte uttrycket “enkelt” på svenska. Jag föredrar det engelska ordet “effortless” då det beskriver vad jag menar lite bättre. Hur skapar vi då denna tidlösa, anspråkslösa men ändå subtilt eleganta klädstil? Jag kommer att komma tillbaka till detta ämne ofta i olika inlägg som du hittar under kategorin Effortless style.

Dagen tips hänger ihop med vädret lite grann, något varmt som en gosig kram, nästan som en filt. Jag pratar om en oversize kappa. När jag väljer ytterplagg som denna kappa jag har på mig idag så tänker jag alltid material och snitt. Jag väljer bort annorlunda kragar och “roliga detaljer” mönster går ofta bort det med. Det är lättare att man tröttnar på plagget och det kan lätt kännas mer daterad till ett visst år vilket jag gärna undviker. Jag vill att min kappa i detta fall ska kunna användas om flera år men ändå kännas “rätt”.

Materialet är därför viktigt. Det håller sig helt enkelt snyggare genom åren förutom det faktum att det värmer bättre och faller finare.

Börja med att leta efter den perfekta kappan i vintagebutiker och på second hand. Denna kappa är i ull och cashmere och kostade inte många kronor. Hade jag köpt den ny i butik i detta material så hade den säkert gått på ca 5-10 000 kronor. Titta noga innan du köper så att det inte finns små hål i kappan som kan bero på mal och det vill man inte ha. Men är den hel och fläckfri så lämna in på kemtvätt och du har gjort ett kap samtidigt som du värnar om miljön.

Att tänka hållbart i den mån jag kan är viktigt för mig. Det känns bra i hjärtat och magen. Det bästa och mest hållbara alternativet är att handla just second hand.

Till kappan har jag valt en helsvart bas under. Svarta jeans, tröja och skinnloafers. Det enda som bryter av är mitt bälte (även det secondhand) som får plocka upp den bruna chokladfärgen i kappan. En tidlös look som passar när jag är på språng och fotar. Jag håller mig varm samtidigt som jag känner mig välklädd och därmed är jag bekväm. Vi vet ju alla att nyckeln är just att vi ska känna oss bekväma och välklädda på en och samma gång. Det är då vi kan fokusera på annat som tex personen framför oss istället för att tänka på hur våra kläder sitter och skaver. Man slappnar av och är därmed mer mottaglig för att stanna upp och njuta lite mer. Se mer. Känna mer.

Kram Lina

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.