Långfredag

Långfredagen är det ju meningen att det ska vara lite långsamt och segt.. en sorgens dag men vi har haft så mycket tragik med terrordådet att jag kände att vi behövde lite familjemys. Trots allt så är inte långfredagen lika långdragen som förr.

Långfredag dukning middag

Efter träning och annat fixande så bestämde vi oss för att äta i matsalen och göra det lite extra mysigt. Så vi plockade fram de gamla kristallglasen och tände lite ljus.

Matsal

Kokade den tjocka sparrisen och gjorde sallad med jordgubbar, mums, älskar jordgubbar i sallad.

Matsal dukning påsk inredning

Apropå mitt tidigare inlägg om återbruk och ta tillvara så går matsalen i samma tema.. inte mycket som är nytt här inne.

Bordet är köpt på blocket av en gammal klasskamrats mamma (Stockholm är så litet..)

Svarta skåpet är fyndat allmoge som jag målat svart.

Kristallglasen och silverbesticken är ärvda.

Den stora vita ramen har jag gjort om från en gammal tavla

De svarta stolarna är vintage förutom de med karm som är från ikea

Salladskål och tillbringare är från lokala keramiker

Mattan är nyköp

Tycker att det är mixen av gammalt, handgjort och nytt som gör det mysigt och känns hemtrevligt. Det kanske ser “dyrt” ut men det behöver inte vara det bara för att det ser ut så. Detta är min variant på eko, hållbart och budget.

Det blev en lång parentes men jag vill att det framgår då en del verkar tro att min inredning kostar en förmögenhet, när det mest egentligen handlar om kreativitet. Puss o kram på er!

 

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.