Påskägg på mitt vis

När blev påsken en godishögtid? Varför är våra påskägg fyllda till bredden med socker och e-nr bomber?

Det känns lite sorgligt och urvattnat som att vi inte har något annat så då fyller vi ut med godis istället?

För mig har fokus på påsken (när det kommer till det ätbara) alltid varit 2 saker ända sedan jag var liten, La pastiera och  Casatiello. Den första en söt tårta med ricotta och blomsmak, den andra ett bröd fyllt med ägg, salami och ost. Det blir inte riktigt påsk utan dem och påskäggen är mer sekundära. Brukade baka dessa i köket hemma med pappa. Vi gjorde flera plåtar och sedan åt vi detta under flera dagar.

Men hursomhelst tillbaka till påskäggen, jag brukar använda samma  varje år som jag plockar fram ifrån källaren. Jag har målat mina vita och helt enkelt satt ett fint band runtom.

Påskägg nyttigt ekologiskt

Tar lite espresso i Sanbitter flaskan och fyller barnens ägg med en liten present, frukt och ekogodis. Den med jordgubbar är till oss alla

Jordgubbar nyttigt påskägg

Tycker detta slår vilket godis som helst med hästlängder men det kanske bara är jag som är knasig?

Easter egg healthy

Jag ändrar inte mina hälsovanor speciellt mycket bara för att det är helg. Jag vill ju fira högtiden, livet, vår hälsa, familjen osv och det blir det konstigt om jag skulle fylla den med massa mat och saker som skadar vår hälsa (ja, druvorna är eko) och nej vi äter inte bara sallad, en del verkar tro att när man pratar hälsosam mat så äter man bara sallad, men så är det givetvis inte. Däremot så undviker vi godis, vetemjöl, stora mängder kött, osv. Vi äter gärna grönsaker, fisk, frukt och sallad så klart.

Anyway.. blev nöjd med årets påskägg och är verkligen superenkla att göra så med det önskar jag Glad påsk

Påskägg gör själv vita

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.