Slow coffee

Slowcoffee

Långfredag, viernes santo på spanska ( helig fredag) vad passar väl bättre då om inte makalöst gott kaffe gjort med extra mycket känsla och närvaro..?

Min svägerska kom hem från en resa i Zanzibar och tog med sig ljuvligt kaffe och min svärmor i Venezuela skickade en handgjord kaffebryggare åt mig..

Coffeebrew

Begreppet “slow” att göra något långsamt, låta det ta tid är något jag är uppvuxen med, i min barndoms Italien var det helt naturligt, och framförallt något som handlar om maten. Tillaga maten långsamt och varsamt, nästan rituellt och njutningsfullt. Jag tror verkligen att kärleken och omtanken man lägger ner i råvaror och tillagning förmedlas när den serveras, slow cooking, slow eating och slow living är flera begrepp som kommer tillbaka och är förmodligen en behövlig motvikt till dagens snabba informationsflöden..

Slow coffee

Att lyssna på kaffet som droppar, känna doften som sprider sig och njuta av första koppen det är slowcoffee för mig. Kaffe som växt, plockats och rostats varsamt för att sedan hamna i denna handgjorda kanna. Är inte det ljuvligt så säg..

Kaffebryggare slowbrewer

Handsydda kaffefilter som du kan använda en livstid, inte bara till kaffe utan även till att göra ost och tex mandelmjölk. Min man är uppvuxen på en gård i Venezuela där de odlade det mesta, även kaffe som han hjälpte till att plocka, kaffebönor som sedan fick torka i solen. Hans mamma använde en sån här kaffebryggare då, så charmigt.

Grapefrukt grapefruit

Lite frukt till kaffet, grapefruit är en fantastisk frukt på många sätt full med vitaminer och jag gillar ju när det är lite bittert.

Frukost slowcoffee sloweating

Så denna långfredag startar vi långsamt med lite extra närvaro och eftertanke, allt som hänt den senaste tiden i Stockholm har varit omtumlande. Vi har så mycket att vara tacksamma över. Önskar er alla en fin påskhelg, ta vara på varandra och tiden, stanna upp och andas en smula❤️

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.