Côte azur

Côte azur hotell havsutsikt balkong frukost nice

Vi är i Nice på en kombinerad jobb och nöjesresa.. en av fördelarna med att jobba tillsammans med med sin man är att jobbresorna blir så mycket mysigare. Ni är många som frågat om vilket hotell vi bor på i Nice och vi bor på ett riktigt enkelt budgethotell. Ibland bor man flott och ibland blir det enkelt och det är helt ok om du frågar mig.. Vi har flera resor inbokade och jag hade ingen lust att lägga allt för mycket pengar på boendet ärligt talat. Vill ju ha över till annat.. men läget var oslagbart OCH det fanns balkong med havsutsikt så jag är lycklig ändå! Hotellrummet är litet som det brukar i Frankrike och det finns minikylskåp och vattenkanna, all I need. Min mamma lärde mig att alltid packa ner en duk så jag slänger på en duk på det skruttiga bordet, handlar lite gott i närmsta affär och då blir det så här mysigt. Det är sällan det handlar om hur mycket något kostar utan hur mycket man själv anstränger sig. Förresten hotellet heter Magnan, höll på att glömma det..

Mini coper Frankrike bila rivieran

Varje gång vi är här så hyr vi istället en bil, gärna cab för kuststräckan här är så sanslöst vacker och den upplevs bäst under bar himmel, det bara är så. Vi åker på lunch och hänger hela dagen och kvällen i Antibes och Juan les Pins, ibland på stranden och ibland  på någon av alla mysiga beachclubar.

Juan les pins royal beach antibes

Beach Juan les pins Antibes franska rivieran

Jag gillar försäsongen så mycket! Sista veckan i maj är alltid perfekt, perfekt väder, minimalt med turister och bara ljuvligt.. Antibes och Juan les Pins är fint och mysigt men vi gillar att dra oss dit dör det är så lugnt som möjligt.. Monaco är ingen hit hos mig.. kör helst bara igenom. Det är för trångt, för mycket folk, för uptight och märkvärdigt. Gillar inte märkvärdigt, gillar avslappnat..men smaken är ju olika så klart..

Lina paciello retro Italien

Jag gillar det enkla i livets goda, att njuta är tydligen något vi är duktiga på runt medelhavet men för mig handlar livets goda om värme, både från solen och mänsklig sådan, vacker miljö och att vara i nuet❤️

Franska rivieran Côte azur

Det är så vackert att klockorna stannar och har du bil så kan du uppleva det tusen gånger bättre. Hela kustremsan från St Tropez till Italien gör man på 3 Tim om man tar kustvägen och undviker A8 och motorväg. Vi har hittat så många smultronställen som vi kommer tillbaka till år efter år.

Kaffe franska rivieran Côte azur bila

Som tex Roquebrune cap Martin där vi brukar stanna för en kaffe, ibland bada.. det är strax innan Menton som också är fint men större.

Côte azur

Vi brukar oftast köra över till Italien, behöver väl inte förklara varför..

Jag köper lite goda ostar, Aperol och så äter vi en gelato längs Lungomare.

Gelato Italia lina paciello tipsar

Gelato italiano italiensk glass

Vi promenerar runt lite och stannar för middag i solnedgången..

Lina paciello Italien

Middag Italien

Vi åkte sedan tillbaka och var vid hotellet i Nice vid 22-23:00. En dag kör vi alltså mot St Tropez hållet och en annan mot Italien, en till två dagar för att vara i Nice det är helt lagom som en minisemester. Imorgon åker vi till Grasse och parfymmecka nr Uno ❤️

2 thoughts on “Côte azur

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.