Zucchini lasagne

Pasta pasta pasta älskar dig men mår bättre utan dig.. för att få mitt pastabehov tillfredställt brukar jag byta ut mot zucchini .. visst kan man ta ngn bönvariant om man vill men jag äter hellre riktig pasta någon gång då och då och njuter av den och däremellan kör jag med zucchini. Mycket nyttigare men även gott.. Ibland strimlar jag den och äter som spaghetti ( rå, kokar inte) med tomatsås och parmigiano. Men idag blev det en lasagn-ish

Det hela är ganska enkel egentligen.. byter ut pastan mot zucchiniskivor som jag lägger i en oljad långpanna.

Sedan häller jag på min egna tomatsås (tomat, olivolja,basilika och vitlök)

Denna gången tog jag även tonfisk för lite mer protein, men du kan lämna utan eller ta kött/kycklingfärs efter tycke..

Jag varvar zucchini, tomatsås, tonfisk, bechamel (valfritt, men om du har det var noga med att tillsätta färskriven muskotnöt annars är det ingen idé)

När det kommer till ost så tycker jag nästan att det är den viktigaste ingrediensen.. jag använder helst rökt scamorza eller provola. Det är ungefär som mozzarella men den har lagrats och rökts i ugn för mer intensiv men ändå mild smak..
toppa med både parmigiano och lite scamorza..

Låt den vara inne i ugnen på ca 200grader tills färdig.. ca 20-30 min, sänk om den blir för mörk på ovansidan.

En enkel sallad är gott till detta alternativ till pasta som faktiskt alla i familjen gillade❤️

3 thoughts on “Zucchini lasagne

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.