Livet på en klippa

Försökte förklara för min venezolanske man att en utav de mest svenskaste saker jag vet är sommar på klippa ute på Lisö, en sån där idyll som nästan aldrig blir så som den var när man var liten, i ett glittrande skimmer ligger minnet där, saft och kaka, rutig duk. Fick dra liknelsen som att koka sopa över öppen eld vid en å.. för det har samma skimmer om man kommer från Venezuela.. fast finns knappt någon som gör det längre.. eller så har ån torkat ihop..
Men nu sitter vi här på saltstänkta klippor och det börjar bli kväll vilket gör att det inte är så varmt..slumrar till lite av vågbruset och låter tankarna vandra fritt.. så där som de kan få tid att göra när man är på semester..

Att plocka ihop det bästa av alla världar,, eller länder och kulturer iallafall, det har alltid varit något jag gjort. Plocka russinen ur kakan och lämna det torra och smuliga.. ju mer man reser, och lär, uppmärksammar och tar till sig desto bättre blir det. Som att sitta på en blåvitrutig duk på en klippa, så svenskt och jag älskar det, men göra det i Spanien där värmen är mer pålitlig, att dansa karibisk salsa på Stockholms gator, att göra spaghetti a le vongole i mitt spanska kök, eller en chilensk potatis och avokadosallad, ha ett franskt cafebord på balkongen och lyssna på brasiliansk bossanova eller cubansk son med en iskall italiensk prosecco i handen. koka ihop sitt egna recept..mixa, leva.. utan så många regler..

Läste nyligen i en bok om att det är på semestern man har tid till att tänka och göra extra saker, vill gärna tro att man tänker lika mycket oavsett semester eller inte men det kanske stämmer.. hoppar från det till att tänka att det är kul att bikini med hög skärning kommit tillbaka igen, inte bara hög midja utan hög skärning som på 80-talet.. tillochmed de stora tygtofsarna är tillbaka.. haha så spring upp på vinden och kolla om du har kvar några..de är ju bra och snälla mot håret dessutom.. allt kommer verkligen tillbaka..

Högt och lågt, djupt och ytligt, russin och torra kakor.. vad funderar du på när du dåsar på en eftermiddag i kvällssolen?
Jag tänker att livet på en klippa är så mycket bättre än på en pinne.. för jag kan stå stadigare då💙
Love Lina

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.