Italiensk adel

I somras fick jag reda på att vår familj på pappas sida från Italien tillhör italienska adeln.. under hela mitt liv är det ingen i vår gigantiska familj som har tyckt att det var något värt att nämna.. vadå adlig.. vem bryr sig vi åker käkar en pizza istället och sjunger lite medan en annan spelar gitarr, ( ni som följde mig i somras på instastories vet vad jag menar..) min galna, ödmjuka, passionerade konstnärsfamilj bryr sig inte om titlar.. och inte jag heller egentligen. Men mamma har alltid sysslat med släktforskning och har kommit väldigt långt tillbaka här i Sverige på den sidan.. vet att vi är vallonättlingar tex. Mamma bad mig fråga runt lite när jag åkte ner till släkten i somras och hemma hos zio (farbror) Franco som hela sitt liv arbetat med kommunen, med stadsarkitekturen och som är en historieälskare fanns detta inramat..

Ett dokument som visar vårt familjeemblen och att vi tillhör den adliga familjen Paciello från staden Citta del Castello som ligger lite snett under Firenze, (Florens)

Helt bedårande liten stad med 40 000 invånare. Måste ju hit snart och andas in historian. Såna här saker är ju helt underbart att sitta och fundera över en regnig lördag.. inte sant?
Funderar på att göra en rolig grej av vårt emblem.. kanske börja använda det, mest för skojs skull men även för att föra det vidare.. så lätt att sån här information försvinner när alla slutar bry sig men jag vill gärna värna om vår bakgrund, romantiker som man är.
I USA är de ju experter på att sätta sina monogram på allt från kläder, kuddar till väskor mm. Kanske kan hitta någon kul idé på Pinterest hmmm
Fortsättning följer helt enkelt
Puss så länge
Lina💋

2 thoughts on “Italiensk adel

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.