Deluxe gröt

Jag har alltid älskat gröt, det är en sån snäll och tröstande mat, varm och god. Jag kan lätt äta gröt till middag ibland och vara fullkomligt nöjd med det. Har ni märkt att gröten har fått ett riktigt uppsving den senaste tiden? Som om alla tävlar om vem som kan göra den godaste och lyxigaste varianten..så jag tänkte jag skulle dela med mig av ett recept jag hittade på häromdagen som blev helt galet gott..så nu äter jag det så ofta jag kan😍

Havre och quinoagröt med vispad mandelmjölk, äppel-& plommonkompott.

Jag kokade 1dl havregryn med 0,5 dl quinoa av blandade färger långsamt med vatten, lite salt, kanel och kardemumma. På slutet blandar jag i lite mandelmjölk för en mjukare och krämigare konsistens.

Kompotten gjorde jag på 4 ledsna aprikoser och 0,5 äpple tärnat i bitar. La det i stekpannan och lätt det småputtra tillsammans med lite vatten, 1mtsk honung, 1tskd ghee, kanel och kardemumma.
Hällde ljummen mandelmjölk i mixern och vispade tills det blev fluffigt.
Klart att servera,

En perfekt start på söndagen om du frågar mig.. har du någon favoritgröt?

Nu ska vi se vart jag ska hänga min nya tavla som jag gjorde igår.. älskar skisser och för flera år sedan hade jag en period då jag var helt insnöad på kroki.. denna tog mig ca 2 min att göra men det enkla ör många gånger nog så effektfullt. Så glad för den blev precis så som jag ville.

Jag köpte ramen på secondhand då jag ville ha ljust den typen av mörkare träram..lättare om man köper ramen först så kan man lätt anpassa storleken på pappret själv. Jag har alltid minst 2 stora konstnärsblock hemma, det blir så mycket finare om man använder tjockt och härligt papper.

Så skapa med hjärtat och bygg med hjärnan så brukar det mesta bli bra, ha en fin söndag..
Baci Lina💋

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.