En lista på hälsosam mat jag alltid har hemma.

Jag lovade er ett inlägg om hälsa och mat och här kommer det.. är ni redo? ska vi titta närmare på vad jag i princip alltid har hemma och som hjälper mig att hålla energi och humör på topp?

Här har jag samlat mina absoluta go-to favoriter när det gäller mat, jag har läst näringslära med inriktning hälsa och fitness och har ätit så här sedan 2009, dvs 8 år.. Jag går inte på diet och jag har inga förbud men jag vet vad jag mår bra av. (vi är ju alla olika men jag tror många mår bra av denna kost) Så vad har vi här?

 1. Avokado
 2. Gurka
 3. Lime
 4. Ingefära
 5. Tomat (färsk & på burk)
 6. Äpple
 7. Päron
 8. Banan
 9. Zucchini
 10. Kokosmjölk
 11. Mandelmjölk
 12. Havremjölk
 13. Naturella mandlar & valnötter
 14. Linfrö
 15. Chiafrön
 16. D-vitamin
 17. Magnesium
 18. Omega 3

Frysta grönsaker som broccoli, spenat och bönor är min livräddare, då har jag alltid grönt hemma att göra smoothies på eller steka upp lätt med lite vitlök och chili. Dessa tre mjölk ovan, oavsett märken är de jag dricker och har till mina smoothies. Jag köper eller konsumerar aldrig soyamjölk eller soyaprodukter då de är alldeles för processade och gör mer skada än nytta.

De vitaminer som jag äter under vintern är enbart dessa tre och du hittar dem bla här

 1. D-vitamin För humöret och immunförsvaret
 2. Omega 3 För allt möjligt
 3. Magnesium För avslappning och jämn sömnrytm

Fryst spenat är perfekt att göra gröna soppor och smoothies på, late mango i smoothien gör att smaken blir sötare och godare. Recept på denna gröna drink hittar du längs ner i inlägget.

Vet att en del tycker det är svårt att ändra kostvanor men jag känner att jag inte ändrat mitt sätt att äta och krydda utan jag har bytt ut vissa saker till andra.. så tex istället för att äta pasta gjord på vetemjöl så gör jag strimlad zucchini till mig och öser på med varm tomatsås så som jag alltid gjort den (olivolja, vitlök, basilika)

Genom att byta ut följande i alla dina vanliga recept så gör du en enorm skillnad

 • Vetemjöl mot mandelmjöl/kikärtsmjöl/majsmjöl etc
 • komjölk mot växtbaserad mjölk
 • godis mot nötter
 • socker mot honung / kanel

Min gröna drink ovan är gjord på:

 • Frusen spenat ca 4 bitar
 • Frusen mango ca 6 bitar
 • 1 mtsk valnötter
 • 1 mtsk linfrö
 • lika delar mandelmjölk och färsk äppeljuice

1 thoughts on “En lista på hälsosam mat jag alltid har hemma.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.