5 rutiner för att må bättre!

5 rutiner som får dig att må bättre och kickstarta ditt nya jag på det nya året.. Jag vet, många avger löften om att träna mer och äta mer hälsosamt när ett nytt år startar. Men ofta misslyckas man och faller tillbaka till gamla ovanor.. inte så konstigt egentligen då vi alla är vanedjur.. det olika lång tid för oss att ändra en (o)vana.. men i snitt ca 60 dagar.. tex att börja dricka 1 glas vatten varje morgon tar 20 dagar att göra till en vana medan att träna kan ta upp till 100 dagar.. så det gäller att ha lite tålamod. Missar man en dag eller två behöver man inte börja om från början, det är bara att fortsätta. På’t bara!
Men vilka vanor gör att man mår bättre? Det är såklart olika för oss alla men här kommer 5 tips som jag kan rekommendera och som jag själv använder mig av..
Är ni med? Vill ni må bättre? Du kanske redan följer dessa och mår bra av dem.

Så ska vi köra igång? 5 saker som får dig att må bättre..

1. Sömn! Ingen fungerar utan sömn. För att komma till ro på kvällen skapa en rutin om att dricka en kopp örtte och ta 1-2 tabletter magnesium om du har svårt att komma till ro. Magnesium är muskelavslappnande och även hjärnan är en muskel som behöver vila.

2. Ändra kostvanor är inte så lätt för alla så mitt råd är att du fortsätter äta och las mat som vanligt men börjar med att byta ut vissa ingredienser. Tex byt ut spaghetti mot zucchinistrimlor men behåll den goda tomatsåsen. Istället för vetemjöl tar du kikärtsmjöl, socker mot honung och komjölk mot mandelmjölk, läsk mm mot vatten. Kör det genomgående och se vad som händer.

3. Om det känns jobbigt att kasta sig ut i löparspåret intala dig själv att du bara ska gå en rask promenad. Sätt på dig träningskläderna men du ska bara på promenad! Chansen att du klämmer in lite joggning ändå är ganska stor när du väl kommit ut.. så lura dig själv.

4. Affirmera mera. Ja ge dig själv bekräftelse och beröm varje dag. Tex när du borstar tänderna så säger du till dig själv hur duktig, fin och jäkla bra du är. Speciellt om håret står på ända, du har en finne och fått en till rynka! Du lever och du är inte ditt utseende.

5. Andas djupt. Handen upp om du andades djupare bara av att läsa det.. ta en stund om dagen och syresätt dig ordentligt. Jag gör det i samband med att jag ska gå och lägga mig. ( se punkt 1) använder mig av 4-6-8 metoden.
Andas in under 4 sek
Håll andan 6 sek
Andas ut under 8 sek
Upprepa tills du känner lugn och ro eller tills du börjar gäspa.

Gör gärna detta under en tid och meddela mig hur det kändes efteråt.
Kram

1 thoughts on “5 rutiner för att må bättre!

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.