Kan man måla en kruka?

Kan man måla över en glaserad kruka eller urna? Ja, jag tycker man kan det.. till min lgh i Spanien ville jag ha en kruka i storlek lite större och på den korta tiden vi var nere denna gång lyckades jag inte hitta någon.. gick bet totalt.. ville ha en större i matt, lite greigeaktig och med struktur.. vad jag däremot hittade var en glaserad kruka i klassiskt spanskt mönster.. ni vet vit med lite gröna blad, blommor och blåa detaljer.. inte riktigt vad jag letat efter.. men jag hade en burk strukturfärg i en låda som jag ville testa.. så vid 21:00-tiden en kväll sprang jag ner till kinesen på hörnet och köpte pensel.. började måla på en gång.. vissa av er kanske såg på stories..?
Jag målade kors och tvärs och duttande lite emellanåt för mer struktur. Målade totalt 3 lager och här är resultatet… ville ha lite mer beige/ vit aktiv men kan tänka mig att måla den igen och blanda med både vit och beige strukturfärg i olika lager.. tror det kan bli superfint!
Men vill ni se hur den blev hittills?

Tycker det blev såå bra och jag tänkte att det kanske fanns någon mer därute som ville förvandla en kruka.. haha De kan ju kosta en slant och på detta sätt återanvänder man samtidigt som man kanske sparar lite pengar och får skapa efter egen smak.. jag använde en färg från panduro som heter strukturfärg och jag tror jag älskar den😍

Här kommer en närbild sån ser hur det blev med strukturen..

Om man vill att den ska tåla vatten eller stå ute så får man lägga på ett lager av någon typ av lack men eftersom jag vill ha min inne så hoppar jag över det momentet just nu..
Vad tycker ni?

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.