Vilken kamera fotar du med & fototips

Vad använder du för kamera?
Vad har du för filter?
Det är frågor jag får av er ganska ofta så jag tänkte skriva lite kort om vad jag fotar med..

Jag använder 2 olika kameror.. fotar aldrig med mobilen. Den ena kameran är min lilla kamera som jag har med mig när jag är ute, den ligger alltid i min väska och det är en Olympus OM D.
Jag har köpt ett extra stort minneskort med plats för 10 000 foton 😂så jag ska klara mig om jag reser och inte kan ladda över.. jag har även alltid med mig ett extra batteri. Tro mig det är det bästa du kan köpa.. vadå vänta tills batteriet laddat..
Jag byter även objektiv beroende på vad jag vill fota.
”Vanliga” foton med lite distans tar jag med ett 14-42mm objektiv men när jag vill ha mer djup och närbild så använder jag ett jätteroligt objektiv 😃som jag älskar nämligen ett 45 mm 1:1,8 objektiv!
Tex bilden ovan är tagen med14-42:an
Och bilden nedan med 45:an

Min andra kamera är en bjässe, min arbetskamera. Det är en Canon mark EOS 5d lll. Den har jag när jag fotar hemma, på uppdrag och produkter. Älskar den men den är så stor och tung.. har den alltid på stativ dessutom. Med den har jag tagit denna bild..:

Så.. det var lite vad jag använder när jag fotar.. tänkte göra ett separat inlägg om hur jag redigerar mina foton sen så det inte blir så långt.. så håll utkik om du är intresserad av det.
Kraaaam

4 thoughts on “Vilken kamera fotar du med & fototips

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.