Äta insekter och mingelbilder

Har du ätit insekter? Är du redo för den nya hälsovågen? – Oavsett vad så kommer nog denna ”trend” vara svår att stoppa. Det var en av punkterna på frukosteventet jag var på i fredags hos Blueberry Lifestyle. Eventet ordnades av Camilla Runberg och jag har nu fått fotona från fotografen Anna Florén så jag tänkte bjuda på några av mingelbilderna och berätta lite om vad Ulrika Holm föreläste om under frukosten♥️

Vi fick inga insekter till frukost då Sverige nyss förbjudit detta i Sverige men i sann Sverigeanda så är det tillåtet att köpa tex mjöl gjort på syrsa på postorder som privatperson. Ja, men nej men ja ändå.. Sverige i ett nötskal. Men varför vill man ha mjöl på syrsa? Det är otroligt näringsrikt, fullt med protein och det påverkar inte miljön ens i närheten som tex protein från en ko. De ”odlas”på höjden och upptar ingen plats i jämförelse med en hage. Ja fördelarna är många och i Finland är detta redan i gång. Fazer har lanserat ett bröd bakat med mjöl på syrsor. En limpa innehåller ca 70st. Hur reagerar ni på detta? Jag vet inte om jag är riktigt redo för detta ännu om jag ska vara ärlig.. kliar lite i kroppen vid tanken..

Ulrika berättade även om en stor studie som kommer att släppas nu i vår.. den handlar om magen och hur allt är kopplat till vår tarmhälsa. Mer än vi trott och förstått tidigare. Ser fram emot när den kommer för detta har man ja alltid känt och instinktivt vetat att magen är som andra hjärna. Mängder av sjukdomar som har sin rot i en dålig tarmhälsa, allt från adhd till en mängd andra sjukdomar.

Vi fick lära oss att för mycket grönkål inte är bra, lagom är bäst.. och att grönkålen som odlas i Halland många gånger har höga föroreningshalter.. ett måste att skölja den noggrant!

Vi skålade i kombucha och Ulrika berättade mer om detta fermenterade te. Att det skapas genom att man låter en svamphinna bildas ovanpå téet, om olika svampars hälsofördelar på just tarmsystemet.

Så himla goda avokadotoast.. godast på länge faktiskt!

En otroligt inspirerande morgon och Ulrika Holm fick varma applåder från oss för all hennes inspiration om bättre kost och hälsosammare matval.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.