3 saker som hjälper dig bli mer positiv

En av de vanligaste kommentarerna jag får från er är att ni uppskattar att jag är så positiv, eller att det är härligt med min positiva energi osv. Så himla roligt att höra. Jag har nog inte tänkt på det själv förut.. jag menar att jag skulle vara speciellt positiv av mig men när jag tänker efter.. ( tack vare er) så är jag nog det trots allt. Positiv och med en inställning att det mesta är möjligt.
Det har inte alltid varit så. Jag kommer håg när jag var tonåring.. redan som 13 åring var jag ganska melankolisk, tyckte om djup, läste Dostojevskijs Krig och fred innan 14 år, skrev mycket. Målade. Tyckte om att vara ensam och fundera. Ganska långt ifrån mitt jag idag. Inget fel på att vara melankolisk och jag behöver fortfarande min tid för att fundera emellanåt. Men om du önskar bli mer positiv och ändra inställning till en mer optimistisk så kanske det som funkat för mig även funkar för dig..

1. Jag förväntar mig inget. Jag märkte på mig själv att när jag förväntade mig saker/beteenden (även undermedvetet) som sedan inte uppfylldes blev jag besviken och det ledde till en negativ spiral. När jag istället slutar förvänta mig något från någon så blir man så himla glad för ev respons, feedback, beteende osv vilket istället ledde till en mer positiv väg.

2. Det fundamentala. Vi människor är rätt så banala egentligen. Med sund kost, lagom motion, sömn och närhet skapas mängder med må-bra endorfiner som fyller en med en optimistisk vibe. Så se till att ovan är check✔️

3. Tacksamhet. Att reflektera över det man faktiskt har ger så mycket perspektiv. Många gånger har man redan allt man egentligen innerst inne vill ha. Samhälle och media vill gärna skapa behov hos oss som egentligen inte finns där. En känsla av att ha allt man vill ha och behöver skapar ett inre lugn och frid vilket leder ett lyckorus. Fundera på den lite.. jag är ganska säker på att de flesta av oss egentligen är ganska nöjda med livet som det är när det väl kommer till kritan. Att känna sig nöjd är ett stort steg i att bli mer positiv.

Sen ska vi inte glömma saker som rött läppstift och roliga skor,, inte att underskatta♥️

Eller att göra som jag idag., dra på mig en glad färg.. gult!

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.