Packa som en flygvärdinna – en guide

…ok det var några år sedan (läs många 🙂 men när jag jobbade som flygvärdinna och kabinchef så blev det givetvis en hel del resande och packande. Något som gjorde att man blev lite av ett packningsproffs..

I tre olika länder har jag jobbat som flygvärdinna, flygit både hit och dit..

Hur är ni när ni packar? Är ni sådana som tar med er hela huset eller packar ni lätt? Jag är en typ av person som tar ganska lätt på resandet och har jag bara det jag mest behöver så brukar resten lösa sig ganska bra ändå. Frågade er på instagram om ni önskade en guide för hur jag packar och ni var så många som svarade ja och här kommer därför mina bästa packtips.

 1. Tema, jag brukar börja med att bestämma ett slags tema för resan. Då tänker jag inte bara vädermässigt eller om det är en skid- eller badsemester utan mer om resmålet i sig och “vem jag vill vara” under denna resa.. kanske låter lite flummigt men jag älskar att anpassa mig efter mina resmål, så om jag åker till New York bestämmer jag mer en citystil än om jag åker till Amalfi. Mer jag brukar oftast gå ännu lite längre i mina “teman”. Vill jag vara “minimal” eller vill jag vara retro á la italiana? Kanske mer boho.. ja ni fattar.. Det gör det enklare att sätta ihop en liten väska där allt mer eller mindre matchar med varandra och jag slipper tänka när jag är framme..

Dagens lunch på bricka.. flygvärdinnedieten 🙂

2. Har alltid med mig detta; oavsett stil så finns det vissa plagg som alltid åker med. I olika former och material så klart beroende på klimatet. Men en superbra grund är:

 • Svart klänning (gärna lite lös så man kan ändra formen lätt med ett litet skärp, dra upp/ner/åt osv)
 • 1 par jeans (jeansshorts på sommaren)
 • 1 svarta byxor (perfekt att klä ner eller upp)
 • 1 vit tröja
 • 1 vit skjorta
 • 1 svart linne
 • 1 scarf / cashmere halsduk
 • Solglasögon och accessoarer
 • Tunna trosor som torkar snabbt med tex hårfönen på hotellet
 • Resa i sneakers som tar mer plats
 • Hudfärgade /svarta skor som funkar till allt
 • 1 bikini om det är varmt, svarta nylonstrumpor om det är kallare
 • Sidenpyjamas tar liten plats & man är “klädd” på hotellet.

Allt ovan får plats i handbagaget och går att kombinera nästan oändligt, klänning över byxor, skjorta över bikini ja ni fattar. Även om plaggen kanske låter enkla i sig så kan ju alla dessa plagg komma i olika stilar, material och former som passar dig och din smak.

3. Ombord på planet. Beroende på om flygningen är kort eller lång så klart men om den är lite längre så har jag gärna detta lättillgängligt:

 • Sovmask & öronproppar
 • Cashmerehalsduken fr listan ovan
 • Strumpor (rena & fina tänk på medpassagerare snälla)
 • Vattenflaska
 • Rosenvatten att spraya ansiktet med emellanåt
 • Grönt te och misosoppa på påse (undviker kolsyrat, alkohol & bröd på flyget då du blir extra gasig annars, inte ok)
 • Bok/tidning
 • 1 sheetmask
 • lotion & cerat

Hoppas ni gillade mina tips & att de kanske räddar någon i packnöden♥️

3 thoughts on “Packa som en flygvärdinna – en guide

 1. Helen says:

  Åh tack, det var en väldigt bra packlista. Jag var en av de som svarade JA och skynda skynda på Insta för jag ska resa till Malaga om en vecka så jag ska testa detta. Det där med att tänka “tema” och “vem jag vill vara” är ju genialt! Så nu ska jag först fnula på vem jag vill va, och sen dyka in i garderoben. Njut av helgen kära du! kram från Helén

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.