Bli mer självsäker – 4 saker som funkar!

Ny vecka och nya tag eller hur..? Kanske tillochmed mer självsäkra tag?
Det här med självsäkerhet och självkänsla.. lite olika men går ofta hand i hand. En del tycks ha oändligt mycket och andra saknar det helt.. hur gör man för att få mer om man känner att man behöver det? Jag har nog alltid haft en bra självkänsla men självsäkerheten har jag fått jobba lite mer med.. för det går om man vill som med det mesta man bestämmer sig för. Att börja blogga tex var ett sätt för mig att öva upp min självsäkerhet och ett himla effektivt sådant.
Jag tänkte dela med mig av några andra effektiva saker du kan börja med redan idag om du önskar få mer trygghet i dig själv.

1. Sluta jämföra dig själv med andra.. idag är det kanske svårare än någonsin då vi matas med andra personers liv och bilder i ett ständigt flöde.. det tåls att tänkas på när man skrollar upp och ner. Försök att inte jämföra utan istället inspireras av vad du ser.. får det dig att må dåligt. Då kanske du ska hitta något annat att vila ögonen på.

2. Övning ger färdighet.. säg att du ska hålla en presentation framför flera personer.. öva, öva öva.. och fortsätt utsätta dig själv för det.. till slut blir man bekväm med det och än mer om man tänker att de som är där för att lyssna oftast faktiskt är där för att höra vad just du har att säga.

3. Erkänn och prata om det. Om du säger att du är nervös och känner dig osäker så är chansen stor att du får ”med dig” de flesta & du får säkert bra stöd från din ”publik”

4. Bär läppstift. Kanske låter banalt men det finns studier som visar att man får mer självsäkerhet av att bära framförallt rött läppstift (Western Australia’s Edith Cowan University gjorde en studie där det visade sig att av 300 läppstiftbärare kände sig 85% väldigt säkra!)

Hoppas något av ovan kan hjälpa dig till ökad självsäkerhet.. vi är just nu på väg till solen, hem till Spanien… reser ensam med barnen vilket jag är helt ovan med men jag ser det som en övning och tror jag kommer känna mig mycket självsäkrare efteråt.
Bjuder på några bilder från en snöig men mysig gårdag.. ska bli skönt med lite omväxling.

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.