Parisian chic – fixa stilen

När jag får frågan om vilken stil jag har så brukar jag säga att jag har föränderlig stil.. byter lite då och då.. men om jag var tvungen att välja bara en stil så skulle det nog bli det kravlösa, enkla men ändå chica parisiska stilen. Jag gillar kravlöst, effortless. Kan tycka att tycka att det är lite jobbigt med krystade och lite stela ”stilar”. Tur att vi alla är olika. Ibland har jag undrat varför just denna stil känns så rätt och jag har kommit fram till att eftersom jag har ena benet i syditalien och det andra i norden så kanske det inte är så konstigt om jag landar någonstans i mitten,, mer bestämt Paris. Ok rivieran kan också funka ha ha. Så vad är den Parisiska stilen och vad gör den så jäkla populär, för jag är ganska säker på att det inte bara är jag som gillar den.. eller vad säger ni?

Tänkte att vi bryter ner det lite och så ska jag ge er mina bästa tips för hur ni skaffar den Parisiska stilen i ett nafs. För visst kan man det även om man inte är fransyska, det hela började ju med en icke fransyska, Jane Birkin. Stilikonen nummer ett när det kommer till Parisiskt chic….

Några saker som utmärker stilen är;

°Högmidjade byxor, gärna jeans, manchester eller tyg. Jeans i klassiska tvättar och färger, gärna lite utställda och ankellånga. Andra färger på byxor är svart, beige, vinrött, marinblått, och brunt.

°Blusar i enklaste vitt men även i småmönstrat, blommigt och prickigt framför allt.

°Väskor får gärna vara av korg, nätkasse eller stråväska.

°Skor får gärna ha en stadig klack, både sommar och vinter, inte för hög och ska klara av en hel dag på stan. Är du bekväm är du fin. Stilettos är inte så bekvämt.. Stövletter på höst och vinter i neutrala färger som svart, vinrött, beige och brunt och på sommaren espadriller med en liten klack, sandaletter får gärna vara i färg, nude eller guld.

°På kvällen passar den lilla svarta perfekt, gärna med stövletter och herrkavaj! Eller helsvart outfit med jeans och top, kanske en svart body, liten klack och röda läppar.

°Jumpsuit i jeans är en annan favorit.

°Trenchcoat ska vi inte glömma

°Rutig kavaj likaså

°Klänningar och kjolar får gärna vara med litet mönster som blusarna. Blommigt och prickigt. Gärna i omlott eller med knappar så man kan öppna och visa lite ben!

°Gärna lite busig gabardinlugg och lite ogjort hår

°Röda läppar och kanske en eyliner i övrigt inte så mycket smink, hudvård köps mest på apoteket.

Jag har gjort ett litet axplock där ni kan hitta lite av det jag nämner ovan.

Hoppas ni gillade 🙂 Ha en fin lördagskväll raringar, drick ett glas rött vettja, med lite ost och lämna ett rött märke av ditt läppstift på glaset

28 thoughts on “Parisian chic – fixa stilen

  1. eliiniish says:

    håller med på alla punkter!!! börjar även jag mer och mer finna mig i den parisiska stilen, känns så jag. läste precis ut boken ”hur du blir Parisisk” älskar den, och det stod en hel del om klädsel!

Leave a Reply

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.